hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANTBİRLİK'ten 50 bin maske, 25 bin eldiven

    ANTBİRLİKten 50 bin maske, 25 bin eldiven
    expand

    ANTBİRLİK'ten 50 bin maske, 25 bin eldiven

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - ANTALYA Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), koronavirüsle mücadele kapsamında 50 bin maske ve 25 bin eldiven dağıtıyor.

    ANTBİRLİK ve Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz, koronavirüs salgınından korunmak amacıyla bir kampanya başlattı. Virüs vakalarının her geçen gün artış göstermesi ve halkın maske bulmakta zorlanması nedeniyle başlatılan kampanyada, önce iki özel firma ile 25 bin cerrahi maske üretimi için anlaşma yapıldı ve 25 bin adet de tek kullanımlık eldiven tedarik edildi. Gece gündüz çalışarak maske üretimine geçen iki firmanın ürettiği maskeler ile eldivenler Serik Meydanı'na kurulan stand ile halka dağıtılmaya başlandı. Yoğun talep üzerine Başkan Yavuz, maske siparişİ sayısını 50 bine çıkardı.

    Ayrıca, başta Serik Kaymakamlığı olmak üzere riskli dönemde gece gündüz koronavirüs ile mücadele eden güvenlik güçleri, kamu kurum müdürlükleri ve STK temsilciklerine toplam 5 bin maske ve eldiven dağıtımı yapıldı.

    Köylerde maske bulma fırsatları olmayan özellikle yaşlı ve ihtiyaç sahibi halkı maske ile buluşturmak için özel ekipler kuruldu. 3 ayrı ekip köylerde maske dağıtımına başladı. Aynı zamanda da ekipler, halkın koronavirüsten korunmaları için belirlenen 14 altın kurala uymaları için uyarılıyor.

    Kampanyayı kendilerine düşen görevin bir parçasını yerine getirmek için başlattıklarını ifade eden Başkan Mustafa Yavuz, “Bu zorlu süreci halkımızın sabrı ve devletimizin gücü ile aşacağız. Halkımız evde kalsın biz her zaman onların ve devletimizin emrindeyiz" dedi.

    Başkan Yavuz, Serik'te kampanyaya kendisi de katılarak halka kolonya ikram edip maske verirken “Evde kal, çıkmaya mecbur kalırsan da maske tak" uyarısında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow