hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASAT milyonlarca ton suyu kurtardı

    ASAT milyonlarca ton suyu kurtardı
    expand

    ASAT milyonlarca ton suyu kurtardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren SCADA sistemi ve Fiziki Kaçak Arama Birimi sayesinde önemli miktarda su tasarrufu sağlandı. ASAT son teknolojiyi kullanarak yürüttüğü kayıp kaçak önleme çalışması ile milli kaynak israfı önleniyor.
    Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü SCADA sistemi ve fiziki kaçak arama ekipleri sayesinde her yıl önemli miktarlara ulaşan su tasarrufu sağlayarak milli kaynak israfını önlüyor. SCADA Şube Müdürlüğüne bağlı 'Fiziki Kaçak Arama Birimi' 2019 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 1 milyon 800 bin metre içme suyu hat dinlemesi yaptı. 4 ekip halinde gece, gündüz çalışmalarını sürdüren birim, geçtiğimiz sene yapılan dinlemeler sonucunda 1318 adet ana boru arızası ve 1538 adet şube yolu arızası tespit edilerek onarıldı.
    SCADA sisteminden alınan verilere göre ise önleme çalışmaları kapsamında saatte 1389 m3 su kayıp- kaçağı engellenerek şebekeye geri kazandırıldı. Bu miktar yıllık debi itibariyle hesaplandığında 2019 yılı içinde 11 milyon 730 bin m3 gibi büyük miktarda su israfının önlendiği belirtildi.
    ASAT yetkilileri, Antalya'nın falez zemin yapısı açısından su şebeke hatlarındaki arızaların kolay kolay yüzeye çıkmadığını, belirti vermeden oluştuğunu ve zor tespit edilebildiğini belirterek, bu nedenle fiziki kaçak arama faaliyetinin büyük önem taşıdığını belirtti.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow