hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATSO ödüllerinde 'KÖK'lü değişim

    ATSO ödüllerinde KÖKlü değişim
    expand

    ATSO ödüllerinde 'KÖK'lü değişim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), kuruluş yıldönümü ve geleneksel ödül törenlerinde yeniliğe gitti. Ödül töreni kapsamı da genişletilerek, 'Kente Önem Katanlar (KÖK) olarak düzenlenecek.

    ATSO'nun her yıl vergi, istihdam, Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 şirketleri arasına giren üyelerini ödüllendirdiği geleneksel töreniyle, kuruluş tarihi 3 Nisan'daki en eski şahıs ve şirketler ile meclis üyelerini ödüllendirdiği törenlerini birleştirme kararı alındı. Kente değer katan kişi veya kurumların da eklendiği yeni konsept, KÖK olarak belirlendi.

    ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya 4.0 ekseninde yenileşme, değişim ve dönüşüme öncü olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren ATSO'nun, Kuruluş Yıl Dönümü ve Geleneksel Ödül Töreni adıyla farklı tarihlerde düzenlenen iki kapsamlı organizasyonun birleştirildiğini açıkladı. Böylece yaratılan kaynağın her yıl farklı bir sosyal sorumluluk projesine aktarılacağını belirten Davut Çetin, kent ödüllerinin KÖK adıyla markalaşacağını kaydetti.

    TEK ÖDÜL TÖRENİ

    İki ödül töreni yerine tek tören düzenleme ve ödüllerde yenilikler yapmaya karar verdiklerini dile getiren Çetin, “KÖK ismi, 'Kente Önem Katanlar' ifadesinin baş harflerinden oluşuyor. KÖK, aynı zamanda ekonominin kentin köklü değerleriyle gelişeceğini ifade etmektedir. KÖK ile kentin önemine atıf yapılmaktadır. Bu anlayışla ATSO tarafından geleneksel olarak verilen ödüller artık KÖK Ödülleri ismini almıştır. Ödül törenimizi daha kapsamlı bir şekilde kuruluş yıldönümümüzde yapacağız" dedi.

    KENTİN ÖNEMİNE ATIF YAPILDI

    ATSO KÖK'ün, kentin önemine atıf yaptığını, ekonominin kentin köklü değerleriyle birlikte gelişeceğini ifade ettiğini anlatan Çetin, “Bir kenti kent yapan köklü kuruluşları, tarihi değerleri, kentin kültürü, eğitim, bilim, sanat gibi zenginlikleridir. Bir kent ekonomisi, kuruluşları, eğitimi, sanatı, basınıyla bir bütün olarak gelişebilir. KÖK, aynı zamanda kadim şehrimizin köklü kuruluşu olan ATSO'yu da ifade etmektedir. Zira, ATSO 137 yıllık tarihiyle Antalya'nın köklerinden birisidir" diye konuştu.

    ANTALYA'YA DEĞER KATANLAR DA ÖDÜLLENLEDİRİLECEK

    Geleneksel ödüllerin yanında, önemli bir yenilikle Kent Ödülleri kategorisinin de eklendiğini belirten Çetin, “Kent Ödülleriyle artık sadece üyelerimize değil, Antalya'ya değer katan, önem katan kişi ve kuruluşlara da ödül veriyoruz. Böylece ATSO ödüllerini, aynı zamanda kent adına Antalya ödülüne dönüştürüyoruz. Dolayısıyla geleneksel ödül kategorilerimizden vazgeçmeden geleneklerimizi ve geleceğimizi KÖK Ödülleri çatısı altında birleştiriyoruz. Bu ödüller hem kişilere hem kurum veya kuruluşlara verilebilir" dedi.

    KİŞİ VE KURUMSAL BAŞVURU

    Kent ödüllerinin bazılarına üyelerin şirket olarak başvurmasının önemli olduğunu vurgulayan Çetin, “Çünkü çevre, eğitim, sosyal sorumluluk, kültür-sanat ödüllerimizin asıl amacı bu konularda hem kent, hem üyelerimiz nezdinde farkındalığı artırmak ve teşvik edici olmaktır. Günümüzde bir şirketin değeri sadece cirosuyla değil, çevreye, eğitime, sanata katkısıyla, sosyal sorumluluk projeleriyle ölçülmektedir. Artık kişilerin özgeçmişlerinde bile sosyal sorumluluk çalışmalarına bakılmaktadır. Dolayısıyla üyelerimizin bu kategoride de yarışmasını da önemsiyoruz" diye konuştu.

    KÖK ÖDÜLLERİ ADINA SPOR SALONU

    KÖK ödülleri kapsamında bu yılın sosyal sorumluluk projesini açıklayan Çetin, “ATSO olarak biz her zaman eğitime çok önem veren bir kurum olduk. Bu yılın sosyal sorumluluk projesi temasını, 'eğitim' olarak belirledik. Bu çerçevede, 2020 yılı KÖK Ödüllerini kazananlar adına Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir spor salonu yapımı çalışmalarına başladık. Salonun girişinde 'Bu Spor Salonu, ATSO'nun 2020 Yılı Ödül Sahipleri Adına Yaptırılmıştır' başlığıyla ödül alanların isimlerini yazdırmayı öngördük. Böylece KÖK ödülü alanlar adına kentimize ve çocuklarımıza güzel bir eser kazandırmış olacağız" dedi.

    KÖK ÖDÜLLERİNİN YARATICISI

    KÖK Ödülleri'nin tasarımcısı Graphx ortağı Cihan İşbaşı, bir yandan yeni ödül tarzını tanımlayan bir yandan da kısalttığında çok hoş, ciddi, kalbe dokunan anlam ifade eden bir markalama ve böyle bir kelime seçme üzerinde durduklarını belirterek, “Bu çok duru, çok kısa ve çok Türkçe olmalıydı. ATSO'nun yarattığı markalarda kısaltması da derin anlamlar ihtiva etsin istedik. Kök önümüze çıktığında onu çok sevdik. Çok simetrik bir kelime, tersten ve düzden okunuşu aynı. Kök bir sürü şeye karşılık geliyor. Kente önem katan insanlar, kurumlar ya da kavramlar kentin övünç kaynakları, bunlar kentin özel kurum ve kişileri. Kentin özgür kanatları. Böyle organizasyonlarda ödül alanlar hakikaten kenti daha ileriye taşıyanlar, daha nitelikli vizyon kazandıran kişiler oluyor. Kök aynı zamanda gelişen ve büyüyen organizmanın da ana yapısı" diye konuştu.

    KÖK ÖDÜLLERİ KİMLERE VERİLECEK?

    8 Ocak- 14 Şubat tarihleri arasında başvuruların alınacağı KÖK Ödülleri için www.kenteonemkatanlar.org adresli web sayfası hazırlandı. Kişi veya kuruluşlar kendi adlarına başvurabilecek veya aday önerebilecek. 16-28 Şubat tarihlerinde ön değerlendirme yapılacak ve 9-20 Mart tarihlerinde seçici kurul nihai değerlendirmeyi yapacak. 3 Nisan tarihindeki kuruluş yıldönümünde de ödüller açıklanacak.

    Yedi kategorideki ödüller ise şöyle; Kent ödüllerinde inovasyon, dijital dönüşüm, bilim, eğitim, kültür-sanat, spor, çevre, kurumsal sosyal sorumluluk, Antalya araştırması, basın. Döviz kazandırıcı hizmetlerde seyahat acenteleri, konaklama tesisleri, ihracat genel ve tarım ihracatı. Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi sıralamasına giren Antalya firmaları. Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 sanayi kuruluşu arasına giren Antalya firmaları. Ticari bilanço kârı büyüklüğüne göre dereceye giren oda üyeleri merkez ve ilçe temsilcilikleri gelir ve kurumlar vergisi. Faal en eski 3 gerçek ve tüzel kişi oda üyeleri. 10 yıl ve üzeri görev yapan oda meclis üyeleri."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow