hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Böcek gıda kolisi hazırladı: Bu süreci birlikte atlatacağız

    Başkan Böcek gıda kolisi hazırladı: Bu süreci birlikte atlatacağız
    expand

    Başkan Böcek gıda kolisi hazırladı: Bu süreci birlikte atlatacağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cam Piramit'te oluşturulan Bağış Kabul Merkezi'nde vatandaşlar için kendi elleriyle gıda paketi hazırladı. Başkan Böcek, yardım merkezinden 65 yaş üstü evinden çıkamayan, işsiz kalan ve ihtiyacı olan ailelere gıda yardımı yaptıklarını belirterek, "Bu zorlu süreci birlikte atlatacağız. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüs çalışmaları kapsamında Cam Piramit Kongre Merkezi'nde oluşturulan Bağış Kabul Merkezi'ni ziyaret etti. 65 yaş üstü evinden çıkamayan, sosyal güvencesi olmayan işsiz kalan ve ihtiyacı olan ailelere ulaştırılmak için gıda kolilerinin hazırlanma sürecini yakından takip eden Başkan Böcek, kendi elleriyle gıda paketi hazırladı. Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekiplerin gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin çalıştığı Bağış Kabul Merkezi'nden ihtiyacı olan ailelere yardım ulaştırdıklarını belirti.

    KRİZ MASASI OLUŞTURDUK

    Antalyalıların bu zor günleri kolay atlatması için ellerinden gelen her hizmeti yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Böcek, salgının ortaya çıkması ile hemen bir kriz masası oluşturduklarını ve önemli kararlar aldıklarını söyledi. Ardından Koronavirüs Dayanışma Platformu'nu oluşturduklarını anlatan Başkan Muhittin Böcek, şöyle konuştu:

    "Kendi kaynaklarımızla hizmete başladıktan sonra iş dünyası, esnaf temsilcileri ve hayırsever vatandaşlarımızın oluşturduğu bu platform ile 65 yaş ve üstü evde yalnız yaşayan hemşerilerimiz ile işsiz kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Vatandaşlarımız Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi'nin (ABİM) 444 94 20 numaralı hattını arayarak yardım talebini iletebiliyor. Ayrıca belediyemizin resmi sitesi www.antalya.bel.tr 'de yer alan Covid-19 linki üzerinden de yardım başvurusu yapılabiliyor."

    YARDIMLAR CAM PİRAMİT'E

    Başkan Böcek, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde 'Bağış Kabul Merkezi' oluşturduklarını, burada çok sayıda belediye personelinin canla başla hizmet verdiğini söyledi. Başkan Böcek, "Öncelikle kendi öz kaynaklarımızla yardımlarımızı yapıyoruz. Ayrıca Bağış Kabul Merkezi'mize gelen yardımları da kabul ediyoruz. İş dünyası, hayırseverler, Antalya merkezinde Cam Piramit'teki Bağış Kabul Merkezi'ne ve ilçelerimizde ATASEM kurs merkezlerimize kuru gıda yardımlarını ulaştırabilir" dedi.

    BİRLİKTE AŞACAĞIZ

    Tüm dünya ve Türkiye'nin salgın nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Muhittin Böcek, "Birlikte bu süreci atlatacağız. Belediye imkanlarımızla gerekeni yapıyoruz. Gücü olanın da yardımlarını bekliyoruz. Yaptığınız yardımlar ihtiyacı olan dar gelirli, işsiz kalan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın sofrasına gidecek. Onlar açken biz tok kalamayız. Elimizden ne geliyorsa birlikte yapacağız. Katkı koyan herkese her kesime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    RAMAZAN AYI HAYIRLI OLSUN

    Başkan Böcek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 100. Yıl dönümünün de kutlu olmasını dileyerek, 24 Nisan Cuma günü başlayacak ve ilk orucun tutulacağı on bir ayın sultanı Ramazan Ayı'nın hayırlı ve sağlıklı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow