hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Böcek, Trafik Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti

    Başkan Böcek, Trafik Kontrol Merkezini ziyaret etti
    expand

    Başkan Böcek, Trafik Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kent genelinde ulaşımın daha güvenli ve kesintisiz seyretmesi için bir süre önce hizmete giren Trafik Kontrol Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Trafik Kontrol Merkezi, kent merkezi ve ilçelerde hareketli ve balıkgözü kameralarla 101 sinyalize kavşağa erişim sağlayarak gözlem yapıyor. Başkan Muhittin Böcek, trafikte bekleme sürelerini azaltmak ve trafiği daha akıcı hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, 101 akıllı sinyalize kavşağın tek merkezden yönetilebildiği Trafik Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, Başkan Böcek'e çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    BAŞKAN BÖCEK ANLIK İZLEME YAPTI

    Merkezde görevli trafik operatörü personelinin çalışmalarını yakından izleyen Başkan Böcek'e, anlık izleme ile trafik akışının nasıl takip edildiği ve müdahale edildiği de anlık olarak gösterildi. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, merkezde detaylı trafik verisi, sinyalizasyon verileri, arıza bildirimleri, trafik yoğunluk analizlerinin çıkarılması, bu yoğunluklara bağlı olarak trafik sinyal sürelerinin anlık optimizasyonu ve uygulanmasının sağlandığını söyledi.

    MERKEZDE 7/24 ÇALIŞMA YAPILIYOR

    Ulaşımın Antalya için son derece önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Muhittin Böcek, “Göreve geldiğim gün itibarıyla 265 bin 532 resmi kayıtlı plaka Antalya'mızda trafiğe girmiş oldu. Ukrayna-Rusya savaşı sonrası kentimize gelen yabancı plakalı araçlar ve kentimize gelen depremzede kardeşlerimizin araçları bu rakamın içinde yok. Onun için göreve geldiğimiz gün itibarıyla Antalya'da ulaşım sorunlarını çözmek amacıyla Trafik Kontrol merkezimizle ilgili çalışma başlattık. Bugün 20 milyon TL'nin üzerine maliyeti olan bu merkezde ulaşımın 7/24 sorunsuz sürmesi için çalışma yapıyoruz" dedi.

    ULAŞIMIN KOLAYLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

    40 akıllı ve 61 uzaktan erişilebilir kavşak olmak üzere 19 ilçede 101 akıllı kavşakta çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Böcek, bunun yanında şeritlerde genişletme gibi birçok çalışmanın da gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Böcek, önümüzdeki süreçte 4 ve 5. etap hafif raylı sistemlerinin de ihalelerini gerçekleştirerek, vatandaşların ulaşımında kolaylık sağlayacaklarını kaydetti.

    TRAFİĞİ RAHATLATAN MÜDAHALELER

    Trafik Kontrol Merkezi'nde kent merkezi ve ilçelerdeki 40 adet akıllı kavşak sistemi ve 61 adet uzaktan erişilebilir kavşak, 61 hareketli (PTZ) kamera, 183 uzaktan erişimli kamera ve 55 adet balıkgözü kamera ile takip ediliyor. Gerektiğinde sinyalizasyonlarda trafiği rahatlatacak anlık müdahalelerde bulunulabiliyor. Sistem ile Antalya içi yoğunluk haritası oluşturularak karbon salınım ve yakıt tasarrufu oranları da görülebiliyor.

    TAKSİCİ ESNAFINI DİNLEDİ

    Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın katılımı ile Kundu Taksi Durağı Başkanı Hasan Korkmaz ev sahipliğinde Kadriye Taksi Durağı ve Kemerağzı Taksi Durağı esnafıyla bir araya geldi. Taksi esnafının sorunları ve önerilerini dinleyen Başkan Böcek, telsizden taksici esnafına hayırlı işler dileklerini iletti. Başkan Muhittin Böcek, ziyarette özellikle esnafın UBER ve skuter konusundaki rahatsızlıklarını dile getirmesi üzerine, “Bu mevzuat ile düzenlenmesi gereken bir konu. Herkes kendi işini yapmalı. Bir düzensizlik var ve bu konuda üzerimize düşen ne olursa yapacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow