hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Çandır'dan 19 Mayıs mesajı

    Başkan Çandırdan 19 Mayıs mesajı
    expand

    Başkan Çandır'dan 19 Mayıs mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
    Çandır, mesajında şunları kaydetti:
    “Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da zorlu şartları göze alarak milli mücadele meşalesini Samsun'dan yaktı. Toprakları işgal altında, ordusu dağılmış Anadolu, Ata'mızın Samsun'dan yaktığı bağımsızlık ateşiyle kurtuluş mücadelesini başlattı. 19 Mayıs, Türk milleti için umudun yeşerdiği gündür.
    Ata'mızın da 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' diyerek işaret ettiği gibi içerisinde bulunduğumuz sıkıntıları ancak kendi birikim, irade ve çabamızla aşabiliriz. Bu noktada her birimize, en çok da geleceğimizi kuracak olan gençliğe büyük görevler düşmektedir.
    Ülke nüfusunun yüzde 15.2'sini gençlerimiz oluşturuyor. Eğitimli, dünyayı takip eden, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan, cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, öz kaynaklarıyla ekonomisini güçlendiren gençlik, Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaktır. Gençliğin önünü açacak politikalar, onları üretime yönlendirecek projeler geliştirerek gençliğin önünü açabilir, umudunu diri tutabiliriz. 'Bütün ümidim gençliktedir' diyen Ata'mızın yolu yolumuzdur.
    Milli mücadelenin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatanımız için canını feda etmiş şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow