hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Uysal: Kaleiçi ahlakı oluşturmalıyız

    Başkan Uysal: Kaleiçi ahlakı oluşturmalıyız
    expand

    Başkan Uysal: Kaleiçi ahlakı oluşturmalıyız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği'nin toplantısında Kaleiçi'nin yaşayanları, otelcileri ve esnafıyla kendi etik ilkelerini belirlemesi gerektiğini belirterek, “Ortak ahlak üreteceğiz. Barışçı bir şekilde bütün insanların altında toplanacağı, bu tarihi ve özel dokuya uygun ortak ahlak üreteceğiz" dedi.

    Başkan Uysal, kuruluş çalışmaları yeni tamamlanan Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği'nin konuğu olarak kahvaltı programına katıldı. Kaleiçi'nde gerçekleşen buluşmada Başkan Uysal, Kaleiçi'nde esnaf toplantıları, mahalle buluşmalarıyla bir dönemi hep birlikte geçirdiklerini söyledi. “Ne yaptıysak sizlerle yaptık" diyen Başkan Uysal, o toplantılarda oy birliğiyle alınan kararların hepsini de Kaleiçi'nde uyguladıklarını dile getirdi.

    MESAİ SAATİ GENİŞLEMESİ

    Bu uygulamaların sonucu olarak Kaleiçi'nin kullanımının değiştiğini kaydeden Başkan Uysal, yaşayan antik kentte yol ve sokakların kullanımının daha ciddi, sakin, tutarlı ve sürdürülebilir hale geldiğini aktardı. Bunun doğal bir sonucu olarak Kaleiçi'nde bir 'mesai saati genişlemesi' yaşandığını aktaran Başkan Uysal, "İyi bir yere geldik. Çok daha iyisi olabilir" dedi.

    KALEİÇİ ETİĞİ

    Kaleiçi'nde eğlence kullanımıyla konaklama kullanımının ayrılabilmesi gerektiğini belirten Başkan Uysal, bunun yasal düzlemde çalışmasının yapılması gerektiğini aktardı. Bununla birlikte Kaleiçi'nin kendi etiğini oluşturması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Kaleiçi, esnafı ve işvereni, yatırımcısıyla, çalışanları ve yaşayanlarıyla farkını hissettirmesi lazım" dedi. Başkan Uysal, “Ortak ahlak üreteceğiz. Barışçı bir şekilde bütün insanların altında toplanacağı, bu tarihi ve özel dokuya uygun ortak ahlak üreteceğiz" diye konuştu.

    ETİKET DEVRİMİ

    Bu çerçevede Kaleiçi'nde etiket uygulamasına geçilmesinin 'devrim' olacağını dile getiren Başkan Uysal, “Kaleiçi Antalya'nın çekirdeği. Buradan ortaya çıkacak iyi şeyler şehrin geneline yayılıyor. Her yer 'Kaleiçi gibi olmak' istemeye başladı. Ama daha çok yolumuz var" şeklinde konuşmasına devam etti.

    'MUTLU AYRILDILAR'

    Kaleiçi'nde daha iyiye ulaşmak için devam eden yolculukta Kaleiçi OldTown Festivali'nin önemine değinen Başkan Uysal, festivalin 4'üncü yılında dünyanın farklı ülkelerinden 48 şehri misafir ederken kusursuz bir organizasyonla 200 etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi. Festivale geçen yıl ilk kez heyetlerin yanı sıra turist kafilelerin de geldiğini belirten Başkan Uysal, Kaleiçi OldTown Festivali için Antalya'ya gelenlerin çok mutlu bir şekilde kentten ayrıldığını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow