hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batmanlılar Derneği'nden örnek davranış

    Batmanlılar Derneğinden örnek davranış
    expand

    Batmanlılar Derneği'nden örnek davranış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayı nedeniyle dar gelirli ailelere yardımda bulundu. Gıdadan oluşan yüzlerce yardım kolisi hazırlayan dernek yönetimi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlere tek tek teslim etti.

    Türkiye'de İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü derneğini Antalya'da kuran Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan dolayısıyla dar gelirli ailelere gıda yardımında bulundu. Hazırladıkları yüzlerce gıda kolisini sokağa çıkma yasağı nedeniyle ailelere tek tek teslim eden dernek yönetimi, yardımlarını Ramazan ayı boyunca sürdürecek.

    Geçen yıl kurulan ve 865 üyesi bulunan dernek, sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veriyor. Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necat Pekince, Antalya'da bulunan 37 bin dolayındaki Batmanlıdan, en az 10 binine ulaşarak üye yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Şuana kadar yönetim olarak yüzlerce düğün ve taziye ziyaretine gittik. 5 üniversite öğrencisine burs temin ettik. Ayrıca hukuk fakültesinde okuyan bir kız çocuğuna maddi ve manevi destekte bulunuyoruz" dedi.

    Dernek faaliyetlerini yönetim kurulu adına üstlenen genel sekreter Abdülhakim Ucan ise dernek olarak yabancı dil eğitimi, yöresel halk oyunları eğitimi gibi faaliyetlerde de bulunduklarını hatırlatarak, "Resmi kurumların destekleri ile yardım amaçlı kermesler düzenliyoruz. Bizim farkımız, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamamızdır. Her renkten, din, dil, mezhep ayrımı yapmadan bütün insanlara köprü olmak adına kurulduk" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow