hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir ekipleri fırtınanın izlerini siliyor

    Büyükşehir ekipleri fırtınanın izlerini siliyor
    expand

    Büyükşehir ekipleri fırtınanın izlerini siliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi dünkü fırtına ve sağanak yağışın izlerini silmek için 160 kişilik ekiple hummalı bir çalışma yürütüyor. Konyaaltı Sahili'nde fırtınanın etkisiyle oluşan dev dalgaların büyük hasar oluşturduğu sahil bandında bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

    Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün 'turuncu kod' ile uyardığı Antalya'da fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi, fırtına ve sağnak yağışın neden olduğu yıkım ve getirdiği atıkların temizlenmesi için tüm birimleri seferber etti. Yaklaşık 5 metreyi aşan dev dalgalar Konyaaltı Sahili'nde büyük zarar oluşturdu. Bankları ve parke taşlarını yerinden söken dalgalar, sahil yolunu ve işletmeleri denizden taşıdığı kumla doldurdu. Fırtınanın şiddetini artınca ağaçların dallarını kırdı ve ağaçları devrildi. Tüm birimleriyle teyakkuza geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaşanan olumsuzluklara müdahale etti.

    160 KİŞİLİK EKİP TEMİZLEME VE ONARIM ÇALIŞMASI BAŞLATTI

    Park Bahçeler, Çevre Koruma Kontrol, Fen İşleri Daire Başkanlıkları ve ASAT personelinden oluşan 160 kişilik bir ekip, dev dalgaların dövdüğü Konyaaltı Sahili'ni eski haline getirmek için kapsamlı bir bakım onarım çalışması başlattı. Beach Park bölümünde oluşan kum yığınları, belediye iş makineleriyle kaldırıldı. Yıkılan ağaçlar yeniden dikilirken, kırılan dallar ise temizlendi.

    SAHİL YOLU KUMLARDAN ARINDIRILDI

    Sealife Otel ile Boğaçayı arasında kalan bölümde sahil yolunu kaplayan kumlar yıkanarak ve süpürülerek temizlendi. Sahil yolunda sökülen parkeler onarılırken, zarar gören korkuluklar tamir edildi. Kumla dolan mazgallar açıldı. Dalgaların yerinden söktüğü kent mobilyaları tekrar yerlerine monte edildi. Büyükşehir ekipleri, fırtınanın izlerini silmek için gün boyu hummalı bir çalışma yürüttü. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow