hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir'den bisikletlileri sevindiren hamle

    Büyükşehirden bisikletlileri sevindiren hamle
    expand

    Büyükşehir'den bisikletlileri sevindiren hamle

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA kent merkezinde kaldırılan bisiklet yolları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Antalya Bisiklet Platformu bir araya geldi. Belediye yetkilileri, 124 kilometre bisiklet yolu yapılacağını, otobüslere bisiklet taşıma aparatları takılacağını söyledi.

    Antalya kent merkezindeki bisiklet yollarının bir kısmı, güzergahları doğru olmadığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile geçtiğimiz günlerde kaldırdı. Bisiklet yollarının kaldırılmasına tepki gösteren bisiklet sürücüleri, durumu protesto etti ve Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili görüşme talep etti.

    Talep üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Başkan Sözcüsü Cem Oğuz ve bisiklet dernekleri ve grupları tarafından oluşturulan Antalya Bisiklet Platformu üyeleri, belediye binasında bir araya geldi. Cem Oğuz tarafından 'Ulaşım Ana Planı Orta ve Uzun Dönem Bisiklet Yolu Şebekeleri' sunumu yapıldı. Oğuz, sunumda kent merkezinde uzun vadede 124 kilometre bisiklet yolu yapmayı planladıklarını söyledi.

    Toplantı sonucunda ise kent merkezindeki halk otobüslerine bisiklet taşıma aparatları takılması, bisikletle iş çıkış saatleri haricinde tramvaya binilebilmesi ve bu konuyla ilgili gerekli duyuruların yapılması, araç trafiğinin yoğun olduğu noktalarda bisikletlerin farkındalığını artırmak için uyarı levhaları konulması kararları alındı.

    İmar sorununun giderildiği Kırcami ve kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı Santral Mahallesi'nde de bisiklet yollarının yapılacağı bildirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow