hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı

    Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı
    expand

    Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların dolu dolu bir yarıyıl tatili geçirmesi için hazırladığı 'Çocuk Tiyatroları Şenliği' büyük bir coşkuyla başladı. 15 farklı oyun 3 farklı sahnede 5 Şubat'a kadar çocuklarla buluşacak.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (AŞT) katkılarıyla hazırlanan program kapsamında 21 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında birbirinden eğlenceli 15 oyun, 3 farklı sahnede çocuklarla buluşacak. Çocuk Tiyatroları Şenliği'nin ilk gününde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda Antre Sahne'nin 'Bir Yaz Günü Şarkısı ve Yenimahalle Kültür Merkezi'nde Beyoğlu Sanat Topluluğu'nun 'İki Şaşkın Kafadar' oyunu çocuklar için sahnelendi. Oyuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Büyük bir heyecanla oyunu izleyen çocuklar, keyif dolu dakikalar geçirdi.

    ÇOCUKLARDAN BAŞKAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR

    Oyunun sonunda tiyatroyu çok sevdiklerini söyleyen çocuklar Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür etti. Oyuna kızını getiren velilerden Ela Mercan, tiyatro şenliğine geçen yıl da geldiklerini belirterek, çok keyif aldıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin bu tür etkinliklerini her zaman takip ettiğini dile getiren Engin Yaman Biçgel de özellikle tiyatro oyunlarını çok sevdiklerini kaydetti. Selma Barut ise “Bu tür etkinlikler çok faydalı özellikle ücretsiz olması çok iyi. Çocuklarımızın öğrenmesi ve bilinçlenmesi açısından bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz" dedi.

    OYUNLAR ÜCRETSİZ

    Şenlik kapsamında 21 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında 13.00 ve 15.00'te iki farklı seansta Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu, Yenimahalle Kültür Merkezi ve Yıldız Kenter Sahnesi'nde birbirinden eğlenceli çocuk oyunları seyirciyle buluşacak. AŞT'nin oyunları ise saat 15.00'te sahnelenecek. Tiyatro gösterimlerine katılmak isteyenlerin www.antalya.bel.tr adresinden rezervasyon yapmaları gerekiyor.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow