hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkandan genç güreşçilere destek

    Başkandan genç güreşçilere destek
    expand

    Başkandan genç güreşçilere destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ilçede yağlı güreş yapan minik ve genç güreşçilere çanta, kispet ve pırpıt hediye etti.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ilçedeki 26 genç güreşçiye kispet ve çanta, güreşe yeni başlayan 15 minik güreşçiye de güreşe başlamanın ilk giysisi 'pırpıt' hediye etti. Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan törene, Demre Belediyespor Güreş Kulübü Antrenörü Kahraman Şahin, aralarında Kırkpınar'da Teşvik 1 Boyu'nda ikinci olan Serhat Atalay'ın da bulunduğu 41 güreşçinin tamamı katıldı.

    Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Yağlı güreş bizim ata sporumuz. Ancak pandemi nedeniyle birçok spor dalında olduğu gibi ata sporumuz yağlı güreşe de ara vermek zorunda kaldık. Bugünleri sağlıklı bir şekilde atlatarak, eski günlere mutlaka döneceğiz. Biz Demre Belediyesi olarak sporun tüm dallarına destek vereceğiz. Çünkü spor yapan insan sağlıklı olur, kötü alışkanlıklardan uzak kalır. Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim.' Biz de bu nedenle spora destek veriyoruz. Demre'nin adını sporda kazandığımız başarılarla duyuracağız. Sizler arkadaşlarınıza ve çevrenize örnek olacaksınız. Belediye olarak gençlerimize yönelik Bozdağ mevkisinde 10 bin metrekarelik farklı spor aktivitelerinin yapılacağı bir park yapıyoruz. Bu yılın ilk yağlı güreşleri 22-23 Mayıs tarihlerinde Kumluca'da seyircisiz olarak yapılacak. Bu güreşlerde sizlerle olacağım. Bu kispetlerle ve pırpıtlarla Kumluca çayırında sizlerin başarısına şahit olacağız ve alkışlayacağız" dedi.

    Ardından gençlere kispet ve çanta, miniklere de pırpıtları dağıtıldı. Başkan Kocakaya, güreşçileri alkışladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow