hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre Ata'yı andı

    Demre Atayı andı
    expand

    Demre Ata'yı andı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk ulusunun ebedi önderi ve başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82. yıl dönümünde Antalya'nın Demre ilçesinde törenle anıldı.

    Demre Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Atatürk'ü anma törenine Kaymakam Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Fuat Polat, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tolga Tulgar, Baro Temsilcisi Avukat Burak Gümüş, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Üstçavuş Dursun Onur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, daire amirleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

    Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı. Ardından iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sonrasında hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler, Atatürk şiirleri okudu. 80. Yıl Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Celal Yiğit Atılgan yan flütle 'Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor', 'Çanakkale Türküsü' ve 'Ankara'nın Taşına Bak' türkülerini çaldı. Atılgan yan flütle şiirlere de eşlik etti. 80. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin, öğretmenleri Haydar Yalçın'la hazırladığı Atatürk'ün yaşamını, Kurutuluş Savaşı'nı ve devrimlerini anlatan Atatürk Oratoryosu sahnelendi. Resmi törenin ardından CHP, İYİ Parti ve Atatürkçü Düşünce Derneği Demre Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

    Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Bugün tarih yazan, yazdığı tarihle dünyaya yön veren, dünya tarihinin en büyük lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha özlemle, saygıyla anıyoruz. Bugün Atatürk'ü anlama ve anlatma günü. Onun 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin bölgemize ve dünyaya yaymak için çalışıyoruz. Onun düşüncelerini, bağımsızlık anlayışını, devrim ve ilkelerini anladığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Değerli Demreliler, bugün akşam eve gidince ailenizi toplayın. Onlara Atatürk'ün anlatın. Birlikte Atatürk'ü, onun ilkelerini, devrimlerini konuşun. Birbirinize Atatürk hakkında bildiklerinizi anlatın" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow