hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre kışa hazırlanıyor

    Demre kışa hazırlanıyor
    expand

    Demre kışa hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - DEMRE Belediyesi kışa sorunsuz girmek için çalışmalara devam ediyor. Belediye kanal, büz koyma, istinat duvarı çalışmaları ile kışın üreticilerin seralarını su basmaması ve mağdur olmamaları için çalışmaları yoğunlaştırdı.

    Demre Belediyesi, kış boyunca yaşanabilecek su baskınlarına karşı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar, ilçe merkezindeki Büyük Kum, Küçük Kum, Alakent, Gökyazı ve ilçe merkezi dışındaki Köşkerler mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Alakent Mahallesi ile Köşkerler Mahallesi'nin birleşme noktası olan, geçen yıllarda sık sık seraların su bastığı Güvercinlik mevkisinde yazdan bu yana sürdürülen çalışmalarda 1,3 metre derinliğinde, 1,2 metre genişliğinde 2 bin 160 metre, Alakent Mahallesi Ortasalım Çıkmazı'nda aynı ebatlarda 600 metrelik beton kanal yapımı gerçekleştirildi. Ana kanallara bağlandı. İlçe merkezinin yer aldığı Gökyazı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde geçen yıl yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, uzunluğu 430 metre olan bölüme, kapalı sistem büz döşendi. Yağmur suyu büz kanala alınarak, tahliye edilecek. Aynı şekilde Büyük ve Küçük Kum mahallelerinde kanal ve büz çalışmalarına başlandı.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geçen üç yılda toplam 11 kilometre beton kanal çalışmasını tamamladık. Geçen yıllarda az da olsa sorun yaşanan, sorun yaşadığını belirten vatandaşlarımızın beyanı ve yer göstermesi ile kanal çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kanal ve büz koyma çalışmalarını, belediyemize ait ağır iş makineleri ve ekiplerimizle yürütüyoruz. Açık kanal yapılamayan bölgelere, yer altına büz kanallar oluşturarak, görüntü kirliliğinin de önüne geçiyoruz. Demre olarak kışa sorunsuz girmek, üreticilerimizin mağdur olmaması için çalışıyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow