hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demreli öğrenciler Çekya'da eğitim alacak

    Demreli öğrenciler Çekyada eğitim alacak
    expand

    Demreli öğrenciler Çekya'da eğitim alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kekova Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, AB Projesi 'Dünya Demre'ye, Demre Avrupa'ya' kapsamında 3 hafta Çekya'nın başkenti Prag'da eğitim görecek.

    Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Pınar Evren ve İngilizce öğretmeni Orhan Cihan Dolapçı tarafından hazırlanan 'Dünya Demre'ye, Demre Avrupa'ya projesi Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından kabul edildi. Proje, AB fonlarından 44 bin 400 Euro hibe kazandı. Proje ile okuldan 20 öğrenci ve 4 öğretmen üçer hafta Çekya'nın başkenti Prag'taki Aureli Hotel'de hem çalışacak hem staj yapacak.

    Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Pınar Evren, "Türkiye'de AB projesi kabul edilen 7 meslek lisesinden biri olmanın onurunu yaşıyoruz. Proje kapsamında iki dönem halinde Çekya'nın başkenti Prag'ta bulunan Aureli Hotels'de çalışma ve staj yapacak. Her grupta mutfak dalında beş, servis dalında beş öğrenci ve iki öğretmen olmak üzere toplam 20 öğrencimiz ve 4 öğretmenimiz üçer haftalık süreyle çalışma ve staj yapacak. Otelin mutfağında ve restoranlarında çalışacaklar. Mutfak dalındaki öğrencilerimiz kahvaltı hazırlama, akşam yemeği, açık büfe hazırlama, sıcak ve soğuk yemekler dalında çalışacak. Ana yemekler dalında yoğun eğitim alacak. Öğrencilerimiz dünya mutfağını tanıyacak. İngilizce pratik yapma olanağı ile dillerini geliştirecek. Kısacası mesleklerinle dünyalı olma olanağına kavuşacaklar. İlk grubumuz 19 Ocak'ta, ikinci grubumuz ekim ayında Çekya'ya gidecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow