hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demre'nin Ayşe öğretmeni yaşamını yitirdi

    Demrenin Ayşe öğretmeni yaşamını yitirdi
    expand

    Demre'nin Ayşe öğretmeni yaşamını yitirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinin ilk okuyan kızı olan, 'Ayşe öğretmen' olarak bilinen emekli öğretmen Ayşe Boztepe yaşamını yitirdi.

    Demre ilçesinin ilk okuyan kızı olan emekli öğretmen Ayşe Boztepe, 94 yaşında Antalya'daki evinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Ayşe Boztepe'nin cenazesi Antalya'dan alınarak Demre'ye getirildi. Demre Cumhuriyet Meydanı'nda Ayşe Boztepe için Demre Belediyesi tarafından tören düzenlendi. Törene, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, daire amirleri, belediye meclisi üyeleri, öğretmenler, Ayşe Boztepe'nin oğlu eski Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Ercan Boztepe, mühendis Münir Boztepe, kızı emekli öğretmen Hatice Boztepe, yakınları ve Demreliler katıldı. Burada yapılan törenin ardından Ayşe Boztepe'nin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi Akdam Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    Demre Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Ben onun açtığı yolda, yaktığı ışığın aydınlattığı yoldan yürümekten çok mutluyum. Bugün bir köy çocuğu olarak, Demre'nin belediye başkanı isem, onların açtığı eğitim ışığında aldığımız bilgilerle buradayız. Ayşe öğretmenimiz, Demre'nin ilklerinden. Yaptırdığı okulla, adını ölümsüzleştirdi. Onun ve onların açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Onun anısını yaşatacağız. Çocuklarının, yakınlarının ve Demrelilerin başı sağ olsun" dedi.

    Ayşe Boztepe 1928 yılında Demre'de doğdu. 1940 yılında girdiği Antalya Aksu Köy Enstitüsü'ne zor koşullarda, Demre - Finike arasını sürekli yaya olarak yürüyerek 1944 yılında öğretmen olarak bitirdi. İlk görev yeri Demre Eynihal Mahallesi Kale Merkez İlkokulu oldu. Demre'de görev yapan ilk kadın öğretmenlerden biri oldu. Daha sonra Finike, Kumluca, Antalya'da Sakarya İlkokulu, Cengiz Topel İlkokulu'nda görev yaptı. 1975 yılında son görev yeri olan Antalya Barbaros İlkokulu'ndan emekli oldu. Daha sonra Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde kendi adını taşıyan Ayşe Öğretmen Anaokulu'nu yaptırarak, Demre'de eğitimde ikinci hayırsever oldu. Özellikle katıldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerinde, anılarını anlatan Ayşe Boztepe'yi Demre'de görev yapan kaymakamlar ziyaret eder, onur ve şeref plaketi takdim ederlerdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow