hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geri dönüşümde Demre'de bir ilk

    Geri dönüşümde Demrede bir ilk
    expand

    Geri dönüşümde Demre'de bir ilk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre Belediyesi, geri dönüşümde ilçede bir ilke imza attı. Yeni uygulama dar bir alanda deneme amaçlı başlatıldı.

    Demre Belediyesi, deneme amaçlı geri dönüşümde bir uygulama başlattı. Uygulama ile üçlü geri dönüşüm kutuları yaptırıldı. Sıfır atık projesi kapsamında yaptırılan 10 tane üçlü geri dönüşüm kutusu, kaymakamlık, adliye, 7 okul ve Kum Dağı Mahallesi'nde bir siteye konuldu. Üçlü kutulardan birine kağıt, birine cam, metal ve plastik, diğerine de diğer atıklar atılıyor. Demre Belediyesi ayrıca, ilçe merkezindeki çelik çöp bidonlarının 50'sini uygulama amaçlı plastik bidonlarla değiştirdi.

    Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geri dönüşümde ayrıştırma başlatmak istiyoruz. Şu anda Kum Dağı Bölgesi'ndeki diğer sitelere de aynı ayrıştırma üçlü kutularından koyacağız. Başarılı olursa öncelikle tüm kamu kurumlarına, sitelere, daha sonra ilçe çapında yaygınlaştıracağız. Sıfır atık projesini kademeli olarak ilçemizde yaşama geçirmek istiyoruz. Atıkları yeniden ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Ayrıca ilçe merkezine koyduğumuz 50 plastik çöp bidonuna ateş atılmamasını, çöp bidonlarının kapaklarının kapatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow