hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmenler Günü Demre'de törenle kutlandı

    Öğretmenler Günü Demrede törenle kutlandı
    expand

    Öğretmenler Günü Demre'de törenle kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE,(DHA) - GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Başöğretmenlik ünvanının verilişinin 94. yıldönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü, Demre ilçesinde törenlerle kutlandı.

    Demre'deki Öğretmenler Günü kutlamaları Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, okul müdürleri ve öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri, Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda devam etti. Kutlamaya Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Köker, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in mesajı okundu. Ardından Demre'nin en genç öğretmeni olan Ahmet Oflaz, göreve yeni başlamanın, öğretmenlik mesleğindeki beklentileri, niçin öğretmenlik mesleğini seçtiğini anlatan bir konuşma yaptı.

    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan yaptı. İlçe Müdürü Atılgan, "Öğretmen olmak yaşamın her anında, her yerinde çocuklarla beraber olan, onları eğiten, geleceğe hazırlayan insan mimarı olabilmektir. Öğretmenlik bir insan yetiştirme sanatıdır. Öğrencilerine doğruyu, güzeli öğreten, yanlıştan vazgeçirendir. Ne mutlu bu duyguları, nitelikleri taşıyan öğretmenlerimize" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow