hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede özel bireyler Mola Evi'nde moral buluyor

    Depremzede özel bireyler Mola Evinde moral buluyor
    expand

    Depremzede özel bireyler Mola Evi'nde moral buluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Mola Evleri, deprem bölgesinden kente gelen özel gereksinimli bireyleri misafir ederek, ailelere büyük kolaylık sağlıyor. Depremzede özel bireyler için sosyal becerileri geliştirici etkinlikler, faaliyetler ve oyunlar düzenleniyor.
    Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kepez ilçesindeki Demirgül Mola Evi, Muratpaşa ilçesindeki Falez Mola Evi ve Konyaaltı ilçesindeki Pınarbaşı Mola Evleri ile özel bireylerin ailelerine ihtiyaç duydukları özel zaman sağlanıyor. Mola Evleri'nde kaldıkları süre zarfında kaliteli zaman geçiren diğer akranları ile sosyalleşebilen özel gereksinimli bireyler için ilgi beceri ve yetenekleri doğrultusunda etkinlikler düzenleniyor.
    EĞİTİCİ VE EĞLENCELİ ETKİNLİKLER
    6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 kenti etkileyen deprem afeti nedeniyle deprem bölgesinden Antalya'ya gelen depremzedelere Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleri gibi Mola Evleri de hizmet veriyor. Pınarbaşı Mola Evi'nde deprem bölgesinden gelen 20 ve 6 yaşındaki otizmli iki bireye hizmet veriliyor. Kahramanmaraş ve Hatay İskenderun'dan gelen otizmli bireylere Mola Evi'ndeki görevli öğretmenler eşliğinde eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenleniyor.
    MOLA EVİ BANA VE OĞLUMA MORAL OLDU
    20 yaşındaki otizmli oğlu Hüseyin Dağlı ile birlikte Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden Antalya'ya gelen Yasemin Dağlı, “Deprem çok kötüydü yeniden hatırlamak istemiyorum. Zor zamanlar geçirdik. Antalya'ya geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir yeri olduğunu öğrendim. Hüseyin'i sabah evden servisle alıyorlar burada öğretmenleriyle beraber güzel vakit geçiriyor. Herkes oğlumla çok yakından ilgileniyor. Hüseyin de burada olduğu günlerde mutlu oluyor, ona da bana da moral oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i Antalya'ya gelmeden tanımıyordum, ama burada gördüm ki çok güzel şeyler yapmış. Bu hizmet için de teşekkür ederim" diye konuştu.
    DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZE KUCAK AÇTIK
    Pınarbaşı Mola Evi Sorumlusu İsa Ayanoğlu, depremzede ailelerin özel gereksinimli bireylerine kucak açtıklarını söyleyerek, “Molaevinden hizmet almakta olan Hatay'dan ve Kahramanmaraş'tan gelen depremzedemiz var. Ücretsiz servis hizmeti ile evlerinden alınan depremzede kardeşlerimizin ilk olarak sağlık personelimiz tarafından kontrolleri yapılıyor. Sonra da uzmanlarımız eşliğinde eğitici faaliyet ve oyunlar düzenlenmekte. Aileler de güvenle çocuklarını bırakarak kendilerine vakit ayırabiliyor. Ayrıca bugüne kadar Demirgül, Falez ve Pınarbaşı mola evlerinin huzurlu, güvenli ve keyifli ortamında, 391 farklı engelli bireye 15 bin 885 kez hizmet verildi" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow