hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Döşemealtı'nda okul bahçesindeki 'tedbirsiz' inşaat durduruldu

    Döşemealtında okul bahçesindeki tedbirsiz inşaat durduruldu
    expand

    Döşemealtı'nda okul bahçesindeki 'tedbirsiz' inşaat durduruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI, (DHA) - ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde bir okulun bahçesine tedbir alınmadan kurulan inşaat şantiyesi, öğrenci velileri ve ilçe halkının tepkisini çekmişti. Öğrencilerin iş makineleri arasında derslerine girme çabası ve velilerin çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini belirtmesi üzerine Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Ak parti İlçe Başkanı Bekir Kıvrım ile birlikte Okul bahçesinde kurulan inşaat alanını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, müteahhit firma yetkilisine, "Tedbir alınmadan çivi çakmayacaksınız" talimatı verdi ve çalışmayı durdurdu.

    İlçeye bağlı Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Yeniköy İlkokulu- Ortaokulu'nun bahçesinde yapılması planlanan 4 derslikli anasınıfı inşaatı eğitim öğretim dönemi içinde yapılınca ortaya ilginç görüntüler çıkmıştı. Yaklaşık 3 metre derinliğindeki derin çukurların açıldığı, moloz yığınlarıyla tepeciklerin oluştuğu bahçede Öğrenciler iş makineleri arasında dersliklerine girmekte zorlanırken, veliler ise korkulu gözlerle çocuklarının yaşadığı zorluğu izlemişti. Tepkiler üzerine iş makineleri bugün okul bahçesinden çıkarılırken hem veliler hem yetkililer harekete geçti.

    VELİLERDEN TEPKİ

    Tatil dönüşü çocuklarını okula getiren ve iş makineleri ile karşılaşan veliler, bugün de çocuklarıyla birlikte geldi. Öğrenci velileri, çocuklarının eğitimi açısından inşaatın hem gürültü hem de can güvenliği açısından sorun teşkil ettiğini belirterek çalışmaların bir an önce durdurulmasını, inşaatın ise yaz tatilinde yapılmasını istiyorlar. Öğrenciler ise hem gürültüden ders dinleyemediklerini hem de korktuklarını belirterek okul bahçesinde inşaat istemediklerini açıkladı.

    MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN'DAN MÜTEAHHİDE TEPKİ

    Velilerin ve ilçe halkının tepkisi üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, okul bahçesindeki inşaat sahasını inceledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ünal ve İnşaat firması yetkilileriyle birlikte inşaat alanını gezen Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Okul yetkililerinden durum hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, telefonla görüştüği müteahhit firma yetkilisine çok sert çıktı. Bahçedeki derin çukuru soran ve manzaranın kötü olduğunu söyleyen Çalışkan, "Biz Antalya genelindeki okul inşaatlarında sadece sizin şantiyenizde sorun yaşıyoruz. Bu çukurun durumu ne böyle? Burada bir çocuğun başına bir iş gelse ne sizi ne beni kimse kurtaramaz. Burada gerekli tedbirler alınmadan çivi çakmayın" talimatını verdi. Çalışkan ile birlikte okul bahçesine gelen Ak Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım da tedbir alınmasının şart olduğunu söyledi. Kıvrım, "Bburada ikili öğretimde toplam bin 500 öğrenci okuyor. Durum çok sıkıntılı. Bir an önce tedbirler alınmalı" diye konuştu.

    Veliler, okul kapısının çıkışında İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan’dan gereken önlemin bir an önce alınmasını istedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow