hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Döşemealtı'nda okul inşaatı çevresine 'güvenlik' barikatı

    Döşemealtında okul inşaatı çevresine güvenlik barikatı
    expand

    Döşemealtı'nda okul inşaatı çevresine 'güvenlik' barikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VeliKÖKEN/DÖŞEMEALTI, (DHA) - ANTALYA'nın Döşemealtı İlçesi'nde bir okulun bahçesine güvenlik önlemi alınmadan başlanan anasınıfı inşaatı, velilerin tepkisine neden olmuştu. Tepkiler sonrası tedbir alınması için durdurulan inşaatta çevre güvenliği barikatı kuruldu.

    İlçeye bağlı Yeniköy Mahallesi'nde bulunan ve 1500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Yeniköy İlkokulu- Ortaokulu bahçesinde yapımına başlanan 4 derslikli anaokulu inşaatı, 21 Kasım Pazartesi günü çevre güvenliği alınmadan başlayınca velilerin ve ilçe halkının tepkisine neden olmuştu. Tepkiler üzerine ilçeye gelen Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, müteahhit firma yetkilisine inşaatı çevre güvenliği alınana kadar durdurma talimatı vermişti. Çalışkan'ın talimatı sonrası durdurulan inşaatta yüklenici firma, saç panellerle çevre güvenliğini sağladı.

    İnşaatın beton sahası ve 3 metre derinliğinde açılan çukurun etrafı, teller ve saç panellerle kapatıldı. Alınan tedbirler sonrası okulun öğrenci ve öğretmenleri ile veliler rahat bir nefes aldı. Anaokulu inşaatı, önümüzdeki günlerde alınan tedbirler sonrası yeniden başlayacak. Yaklaşık 5 ay içerisinde tamamlanacak olan anaokulu, 6,1 milyon liraya malolacak ve gelecek yılın nisan ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    GÖRÜNTÜLÜ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow