hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Dünya Kısa Öykü Günü' kutlandı

    Dünya Kısa Öykü Günü kutlandı
    expand

    'Dünya Kısa Öykü Günü' kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) bir araya gelen edebiyatçılar, 'Dünya Kısa Öykü Günü'nü kısa öykülerle kutladı.

    ANSAN Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleşen 'Dünya Kısa Öykü Günü'nün sunumunu şair-yazar Nuri Erkal yaptı. Öykü yazarları Derya Derya Yılmaz, Fazlı Yalçın, Seviye Merih, Tolga Özen, Özcan Doğan, Nail Güç konuşmacı olarak katıldı.

    Nuri Erkal, 'Dünya Kısa Öykü Günü' ve 'Kısa Öykü'nün anlamlarını anlatırken, "Kısa öykü denince akla şiir gibi kısa veya özlü sözler gelir. Öykü ile şiir ikiz kardeş gibidir. Onun dili farklıdır. Kapalı bir zarfa benzediğinden gizli anlamlar gibi çoklu anlam katmanları içerir. Kısa öykü klasik giriş-gelişme ve işlevsellik kurallarına karşıdır. Fiziksel zaman yerine en kısa zamanı kullanarak içerik zamanını derinleştirir" dedi.

    Konuşmacılardan ressam- yazar Derya Yılmaz, 'Dünya Kısa Öykü Günü' ile ilgili kaleme aldığı bildirisini okudu, düşüncelerini aktardı. Yılmaz, "Kısa öykü kabına sığmaz. Okuyucusunu sersemletir. Öykü insan kokar, okundukça da insanı hayata bağlar, sevindirir, mutlu eder. Öykü kıskançtır, sevdalısının rüyasına girer" şeklinde konuştu.

    'Dünya Kısa Öykü Günü' etkinliği, izleyici arasındaki öykü yazarlarının okuduğu kısa öykülerle sanatçı Mustafa Güler'in bağlamasıyla çalıp söylediği neşeli türkülerle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow