hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eczacılar kepenk arkasından hizmet verecek

    Eczacılar kepenk arkasından hizmet verecek
    expand

    Eczacılar kepenk arkasından hizmet verecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ECZACILAR Odası Antalya Şubesi'nin başvurusu üzerine eczacıların çalışma şekilleriyle ilgili yeni bir karar alındı. Buna göre, virüsün bulaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla isteyen eczacılar kepenk arkasından hizmet sunumu uygulamasına geçebilecek. Eczacılar işyeri önünde kurulan masalardan hizmet vermeye başladı.

    Eczacılar Odası Antalya Şubesi'nin, Koronavirüs Bilim Danışma Kurulu'na yaptığı başvuru üzerine, eczanelerde çalışanların bulaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla, isteyen eczacıların kepenk arkasından hizmet sunumu yapmasına ilişkin talebi kabul edildi. Kurul kararıyla isteyen eczaneler kapı önüne kurulacak masalar aracılığıyla, hastalar içeriye alınmadan hizmet verebilecek.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan başvurusu neticesinde ise sağlık çalışanlarına ücretsiz olan toplu taşıma araçlarından, eczacı ve eczane çalışanları da sağlık personeli kartlarını göstererek uygulamadan ücretsiz faydalanabilecek.

    Eczacılar Odası Antalya Şube Başkanı Mehmet Ertekin, eczanelerin genellikle küçük metrekare alandan oluştuğunu belirterek, “Örneğin dolaplardan kalan alan 30 metrekare ve oraya girerse bulaşma riski çok yüksek. İçeriye giren çıkan her kişiden sonra da dezenfektan işlemi yapmak mümkün olmadığından dolayı böyle bir talepte bulunduk. Bu kararla birlikte eczanelerin kapı önüne masa konuldu. Antalya'da iklim de müsait. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığımız başvuruda eczacıların da sağlık çalışanı olması nedeniyle ücretsiz toplu tayıma araçlarından faydalanması yönündeki başvurumuz da kabul edildi" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow