hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Uslu, Elmalı ve Finike'de

    Milletvekili Uslu, Elmalı ve Finikede
    expand

    Milletvekili Uslu, Elmalı ve Finike'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı ve Finike ilçelerinde elma ve üzüm hasadına eşlik ederken, Çamkuyuları Yaylası'nda düzenlenen Sedir (Katran) Gölgesi Buluşmaları etkinliğine katıldı.

    Milletvekili Atay Uslu, elma hasadının başlaması dolayısıyla Elmalı ilçesinin mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi. Hasadı devam eden elma bahçelerinde işçilerle sohbet eden Atay Uslu, bereketli ve güzel bir hasat temennisinde bulundu. Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı coğrafyasını içine alan Tekeli bölgesindeki elma üretiminin Türkiye'deki üretimin önemli bir kısmını oluşturduğunu anlatan Atay Uslu, "İnşallah elma üretiminde bereketli ve güzel bir sezon geçiririz. Türkiye'deki önemli elma üretim merkezlerinden biri olan Elmalı ve Korkuteli ilçelerimizde üreticilerimiz hasada başladı. Tarımsal çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin illerinden biri olan Antalya'mızın elma bahçelerinde hasat şenliği yaşanıyor. Sabah erken saatlerde bahçelere gelen işçiler elmaları tek tek dalından topluyor. Bahçelerden toplanan elmanın bir kısmı pazarlara, önemli bir kısmı da büyüklüklerine göre sınıflara ayrılarak soğuk hava depolarına transfer ediliyor" dedi.

    'HER GÜN BİR ELMA'

    Doyurucu ve enerji veren bir meyve olan elmanın hem sağlık açısından faydalarıyla hem de vitamin ve mineral zenginliğiyle öne çıktığını aktaran Atay Uslu, "İngilizlerin bir sözü var, elmanın faydasını çok güzel özetliyor. 'An apple a day keeps doctor away', 'günde bir elma yemek, doktoru uzak tutar'. Elma yemenizi tavsiye ediyoruz. Tarımsal üretimin desteklenmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimiz 20 yıldır çalışıyor, çalışmaya devam edeceğiz. Elma pazarının büyütülmesi, üretimin desteklenmesi dahil olmak üzere her konuda çiftçimizin yanındayız" diye konuştu. Elmalı'daki çiftçi ziyaretinde Milletvekili Atay Uslu'ya AK Parti İlçe Başkanı Haluk Altınkaya ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

    SEDİR GÖLGESİ BULUŞMALARI

    Milletvekili Atay Uslu, programı kapsamında Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elmalı Çamkuyuları Yaylası'nda düzenlenen Sedir (Katran) Gölgesi Buluşmaları etkinliğine katıldı. Çadırıyla kamp kuranlara misafir olan Atay Uslu, etkinliği düzenleyen Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve ekibine teşekkür ederek, doğaseverlerle çay içti, sedir gölgesi altında sohbet ederek, çadırları gezdi.

    'YAZIR ÜZÜMÜ, SU İHTİYACINI YAĞMURLARDAN KARŞILIYOR'

    Milletvekili Atay Uslu, Finike Yazır Mahallesi'nde de üzüm bağlarını gezip, çiftçilerle sohbet etti. Bağ bozumuza eşlik edip, üzüm hasadı yapan Atay Uslu, üreticilere bereketli ve güzel bir hasat temennisinde bulundu. Yazır üzümünün özel bir ürün olduğunu, yalnızca Finike Yazır Mahallesi'nde yetiştirilebildiğini ve 80 yıllık bir üretim mazisi olduğunu aktaran Atay Uslu, bu tür üzümün üretiminin devamının sağlanması, tanıtılması ve markalaşması, coğrafi işaret alması için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini de anlattı. Milletvekili Atay Uslu, "Yazır üzümü, su ihtiyacını yalnızca yağmurlardan karşılıyor. Yazır Mahalle'mizdeki çiftçilerimiz yetiştirdikleri üzümleri, genellikle çevre ilçelerde kendileri pazara çıkararak satıyor. Antalya dışından talep olduğunda kargo ile gönderiliyor. Müthiş aroması ile sulu ve çekirdekli bir üzüm türü. Pekmezi de kurusu da çok hoş bir lezzete sahip. Bu özel ürünün üretiminin muhafazası, markalaşması, tanıtılması için çaba göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow