hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor

    Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor
    expand

    Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA) - TARİHİ Kırkpınar'dan eski olan Elmalı Yağlı Güreşleri yarın başlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi'nin ortak organizasyonu ile düzenlenecek olan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'ne rekor katılım bekleniyor.
    Tarihi, Kırkpınar'dan 9 yıl eski olan Türk'ün en eski er meydanı olarak tanımlanan 670. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri yarın başlıyor. İlk kez 1352 yılında düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, Türk milletinin Anadolu'daki en eski spor organizasyonlarından biri olarak biliniyor. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde bugüne kadar Orhan Okulu 6 kez üst üste, Ahmet Taşçı da 5 kez başpehlivanlığı kazanarak, güreşlere damga vuran isimler olarak yer aldı. Her yıl yapılan güreşlerden sağlanan gelirle bölgeye fayda sağlayacak bir eser kazandırılıyor. Güreşlerde başaltı hariç, boylarında ilk ikiye giren güreşçiler bir üst boya atlıyor.
    Bu yıl 2- 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Elmalı Yağlı Güreşleri'ne aralarında son Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, Kırkpınar başpehlivanları Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara'nın da yer aldığı 80 başpehlivan katılıyor. Başpehlivanlar dahil olmak üzere güreşlere 2 bin 200'ün üstünde pehlivanın katılması bekleniyor. Güreşler kapsamında bu akşam Gripin grubu, yarın akşam Volkan Konak ve 3 Eylül Cumartesi akşamı da Melek Mosso birer konser verecek.
    Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, "Türk yağlı güreşinin kalbi, üç gün boyunca Elmalı'da atacak. Türk'ün ilk er meydanında 80'i başpehlivan olmak üzere 2 bin 200'ün üzerinde pehlivan çayırda mücadele edecek. Tarihi bir katılım bekliyoruz. Kıran kırana geçecek güreşlerin yanında, düzenleyeceğimiz konserlerle, sosyal etkinliklerle 670. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde tam bir şölen havası yaşanacak. Güreş severleri, Elmalı Er Meydanı'na bekliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow