hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turizmcilerden 'Kadim Şehir' Elmalı'ya çıkarma

    Turizmcilerden Kadim Şehir Elmalıya çıkarma
    expand

    Turizmcilerden 'Kadim Şehir' Elmalı'ya çıkarma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA) - ANTALYALI turizm temsilcileri, 'Kadim Şehir' olarak adlandırılan Elmalı ilçesine çıkarma yaptı. Acente temsilcileri ve rehberlerden oluşan grup, Elmalı'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

    Antalya'da faaliyet gösteren acente temsilcileri ve rehberler, 'Kadim Şehir' olarak bilinen Elmalı ilçesine çıkarma yaptı. Geziye, aralarında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya, turizm acente temsilcileri ve rehberlerin yer aldığı 90 kişi katıldı. Elmalı Belediyesi, Türkiye Seyahat Acantaları Birliği Akdeniz Bölge Temsilciliği ve Antalya Rehberler Odası'nın ortaklaşa düzenlediği gezide turizmcilere, Elmalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Arkeolog Durmuş Altan eşlik etti. Altan, Elmalı'nın tarihi ve turistik yerlerini tanıttı.

    Gruba sırasıyla Elmalı Müzesi ve Elmalılı Hamdi Yazır Müzesi, Ömer Paşa Cami ve Külliyesi Bakırcılar Çarşısı ve restorasyonu tamamlanan Tarihi Elmalı Konakları gezdirildi. Öğleden sonra Vahabi Ümmi Türbesi, Topdağı Mesire Alanı gezdirildi. Grup ardından keçi sütünden yapılan dondurma tadımı yaptı. Elmalı'ya bağlı Beyler Mahallesi'ndeki tarihi tahıl ambarlarını, Tekke Mahallesi'ndeki Abdal Musa Türbesi'ni gezen grup, son son olarak yeniden hayat bulan Avlan Gölü'nü gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow