hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eş zamanlı 'Güvenli Eğitim Uygulaması'

    Eş zamanlı Güvenli Eğitim Uygulaması
    expand

    Eş zamanlı 'Güvenli Eğitim Uygulaması'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ÜLKE genelinde eş zamanlı 'Güvenli Eğitim Uygulaması' gerçekleştirildi. Antalya'da 2 bin 885 şahsın GBT kaydı sorgulanırken, 7 aranan şahıs yakalandı.

    Vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin her türlü zararlı faktörden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla ülke genelinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite kampüsleri dışında faaliyet gösteren yakın çevrede umuma açık yerler ve bu alanların gidiş-geliş istikametlerinde, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmeleri amacıyla 'Güvenli Eğitim Uygulaması' düzenlendi.

    Uygulamaya, Antalya Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Güvenlik, Trafik ve diğer birimlere bağlı 203 ekip ve 546 personel katıldı. Bu kapsamda, kent genelinde bulunan 639 okul çevresindeki parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia, tekel ve ganyan bayileri, kafe ve kahvehaneler, internet ve oyun salonlarının genel güvenlik ve asayiş yönünden denetimleri yapıldı.

    Uygulama sonucunda; kent genelinde 107 internet kafe, 36 oyun salonu, 25 iddia bayi, 89 büfe, 91 içkili yer, 226 park ve bahçe, 65 metruk bina ve 99 adet okul servis aracı denetlendi. 1 internet salonu, 3 kafe ve kahvehaneye değişik maddelerden toplam 576 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca 2 bin 885 şahsın GBT kaydı sorgulanarak, 7 aranan şahıs yakalandı.

    Okulların çevresinde yapılan denetim uygulamalarının 2019-2020 eğitim öğretim dönemi içerisinde tüm birimler tarafından aralıksız olarak yürütüleceği açıklandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow