hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Expo 2016 Antalya, Kepez'in çocuk çiftliği etkinliğiyle şenlendi

    Expo 2016 Antalya, Kepezin çocuk çiftliği etkinliğiyle şenlendi
    expand

    Expo 2016 Antalya, Kepez'in çocuk çiftliği etkinliğiyle şenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - 'ÇİÇEK ve Çocuk' temasıyla, 52 ülke bahçesinin yanı sıra tematik ve koleksiyon bahçeleriyle 2016'da kapılarını açan EXPO 2016 Antalya alanı, Kepez Belediyesi'nin 'EXPO Çocuk Çiftliği' etkinliğiyle şenlendi.

    Kepez Belediyesi, yaz etkinlikleri çerçevesinde EXPO 2016 Antalya alanında 'EXPO Çocuk Çiftliği' etkinliği düzenledi. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, çocuklar gönüllerince eğlenirken, ebeveynlerde çocuklarıyla etkin ve dolu dolu bir hafta sonu geçirme imkanı buldu. Çocuklar, kendilerine uygun olarak hazırlanan etkinliklerde, çiftlik hayatını anlatan atölye çalışmalarına katıldı. Birbirinden farklı çiftlik hayvanlarını anlatan atölye çalışmalarında; çocuklar papatyalardan kendilerine toka yaptı, toprağa fidan dikti, un eledi, buğday topladı. Kümesten taze yumurta almanın, çiftliğin misafir hayvanları midilli, tavuk ve civcivlere dokunmanın tarifsiz hazzını yaşadı. Çiftlik hayvanları maskotları, sahne şov ve balon şovu etkinlikleri çocukların bu güzel gününü daha da renklendirdi.

    ANTALYA, EXPO ÇOCUK ÇİFTLİĞİNDE BULUŞTU

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'de, EXPO 2016 Antalya alanındaki 'EXPO Çocuk Çiftliği' etkinliğine katıldı. Başkan Tütüncü, çocuklarla beraber atölye çalışmalarına katıldı, hayvanları sevdi. Etkinliğe katılan çocuk ve ailelerine seslenen Başkan Tütüncü, çocuklara şehir hayatından uzak bu çiftlik hayatını sevip sevmediklerine sordu. EXPO yaz etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tütüncü, “EXPO'nun bu güzel Antalya Evi'ni ve hemen yanındaki İstanbul Evi'ni çocuklarımız için, gençlerimiz için çok güzel etkinliklerle buluşturacağız. Kepez Belediyesi'nin kalpleri, gönülleri birbirine bağlayan birleştiren o güzel etkinliklerini bundan sonra buralarda sergileyeceğiz. Yazın burada çok güzel gençlik kamplarımız olacak. Çocuklarımız için kamplar olacak. Atölye etkinlikleri olacak, Çocuk Köyleri kurulacak, çiftlikler kurulacak, çeşitli etkinliklerle ve eğlencelerle bu Türkiye'nin en güzel botanik bahçelerinden biri olan EXPO 2016 Antalya'yı çok daha farklı bir şekilde hissedeceğiz. Kendimizi doğada mutlu hissedeceğiz. Kendimizi şehrin uzağında güzel güzel etkinliklerle burada hafta sonu tatiliyle kendimizi ödüllendirmiş olacağız. Kepez Belediyesi, burada bilime yönelik, sanata yönelik, doğayla buluşmaya yönelik etkinliklerle ama merkezinde mutlaka çocukların olduğu, gençlerin olduğu etkinliklerle her hafta sonu EXPO 2016 alanında harikulade etkinlikler gerçekleştirecek" dedi.

    Kepez'de yeniliklerin bitmediğini belirten Başkan Tütüncü, “Kepez Belediyesi'nin yenilikleri asla bitmeyecek. Biz yüksek bir ufukla geleceğe yürüyoruz. Geleceğimizin kahramanı çocuklar olduğuna göre onlar için en güzel hizmetleri üretiyoruz, üreteceğiz ve yapacağız" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow