hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Andrea Doria Koyu, Finike Belediyesi'ne devredildi

    Andrea Doria Koyu, Finike Belediyesine devredildi
    expand

    Andrea Doria Koyu, Finike Belediyesi'ne devredildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKELİ vatandaşlar tarafından Andrea Doria Koyu olarak bilinen Altuncan Hatun Kadınlar Plajı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla Finike Belediyesi'ne devredildi.

    Finike Belediyesi, kararın ardından plajda gerekli çalışmaları en kısa sürede yaparak, halkın ve turistlerin kullanımına sunmayı planlıyor. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, karardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve emeği geçenlere teşekkür etti.

    Onlarca yıl mavi tur teknelerinin uğrak noktası, Finike halkının 7'den 70'e anılarının olduğu plajın Finike Belediyesi'ne devredilmesini memnuniyetle karşıladığını söyleyen Başkan Geyikçi, “Büyükşehir Belediye Meclisi, ilçemiz adına çok olumlu bir karar aldı. Plajımızda gerekli çalışmaları hızla yaparak, hemşerilerimizin ve misafirlerimizin kullanımına açmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

    Plajın halkın kullanımına nasıl sunulacağı yönünde alınacak kararda Finike halkının düşüncelerinin etkili olacağını ifade eden Başkan Geyikçi, “Belli bir yaşın üzerindeki hemşerilerimiz plajı kullanamamaktan dolayı üzüntülerini dile getiriyordu. Çocukluğunda, gençliğinde, ailesiyle plajı kullandıklarını ama şimdi kullanamamaktan dolayı burukluklarını ifade ediyorlardı. Belediye olarak, toplumumuzun tümünü kucaklayacak bir şekilde plajımızı kullanıma sunacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow