hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de Ahilik Haftası kutlandı

    Finikede Ahilik Haftası kutlandı
    expand

    Finike'de Ahilik Haftası kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) tarafından Ahilik Haftası kutlamaları dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

    Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa, Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Çetin, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Günay, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Ali Özkan, okul müdürleri ve esnaf katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Ahilik kültürü, yok olan meslekler ve Şed Kuşatma Töreni ekrana yansıtılarak anlatıldı. Günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan MESEM Müdürü Bülent Günay, “Ahilik yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir" dedi.

    Okulun 1991 yılında faaliyetlerine başladığını belirten Günay, geleceğin esnafının yetişmesine katkıda bulunduklarını kaydetti. Şu ana kadar 2 bin 992 kalfalık, 2 bin 418 ustalık, 1201 usta öğreticilik belgesi verildiğini belirten Günay, “2019-2020 öğretim yılından itibaren de meslek lisesi diploması verilmesine başlanmıştır" dedi.

    Okuldaki bütün öğrencilerin lise programına devam ettiğini, fark derslerini de alarak meslek lisesi mezunu olma hakkı elde ettiklerini aktaran Günay, bölgede yaygın üretimi yapılan ve seracılık olarak adlandırılan 'Tarım Alanı Bahçe Bitkileri Dalı' ile ilgili kalfalık, ustalık, usta öğreticilik belgesi verilmesine yönelik çalışmaların da başlatıldığını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow