hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de Çocuk Bayramı kutlandı

    Finikede Çocuk Bayramı kutlandı
    expand

    Finike'de Çocuk Bayramı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş tarafından Yunuslu Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Çelenk töreninin sona ermesinin ardından Emin Akın İlkokulu tarafından hazırlanan 23 Nisan kutlama programı 100'üncü Yıl Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalara Kaymakam Ergün Baysal, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

    Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Hüsnü Karataş, Türk milletinin bağımsız yaşamayı ve bu uğurda gerekirse canından geçmeyi kendine şiar edinmiş bir millet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    "Bunun en büyük nişanesi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bir avuç vatan sevdalısı tarafından geleceğimizi şekillendireceğimiz ve milletin egemenliğine dayanan bu kutlu meclisin 23 Nisan 1920'de bütün dünyaya ilan edilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin böylece atılmasıdır. Başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

    Emin Akın İlkokul öğrencisi Melis Kılınç da çocuklar adına konuşma yaparak, arkadaşlarının bayramını kutladı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, dans ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Törende ayrıca şiir, resim ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere protokol eliyle ödül verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow