hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de deprem master planı görüşüldü

    Finikede deprem master planı görüşüldü
    expand

    Finike'de deprem master planı görüşüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı ve İMO Finike Temsilcisi Bahadır Cenk Gündoğdu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ile deprem master planı üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

    TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Finike Temsilcisi Bahadır Cenk Gündoğdu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında bölgenin deprem master planı ve ilçedeki deprem riskleri ele alındı.

    Başkan Mustafa Geyikçi, "Geçen haftalarda Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin ardından, yanlış uygulamaların ne kadar büyük risk taşıdığı ortaya çıkmış ve depremin yıktığı yapılarda görülen can kayıpları büyük üzüntüye neden olmuştur" dedi.

    Depremlerle yaşamanın gündemin dışına itilemeyeceğini vurgulayan Başkan Geyikçi, Finike'nin 1999 yılı sonrası 4'üncü dereceden 1'inci derecede deprem bölgesine alındığını hatırlatarak, "Bölgemiz 1'inci derece deprem bölgesi ilan edildi. Bu nedenle deprem master planı oluşturmak için ve yapılacak çalışmalara elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

    İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı da "Belediye Başkanımız Mustafa Geyikçi'nin konuya ilişkin ne kadar duyarlı ve bilgili olduğuna şahit olduk. Bu durum bizim için çok sevindirici. İşbirliğimizle birlikte yapacağımız çalışmalarda yanımızda olduğu mesajı verdi. Oda olarak çok teşekkür ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow