hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlerden Kabotaj Bayramı kutlaması

    Gençlerden Kabotaj Bayramı kutlaması
    expand

    Gençlerden Kabotaj Bayramı kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKELİ gençler 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerini bir araya gelerek gerçekleştirdi.

    Finikeli gençler, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı etkinlik düzenleyerek kendi aralarında kutladı. Finike Altuncan Hatun Kadınlar Plajı'nda sosyal mesafe kurallarına da dikkat ederek kutlama yapan gençler, dipten dalma, yüzme, domates toplama ve ördek yakalama yarışmaları yaptı. Yarışmaların ardından çevre temizliği de yapan gençler, denizlerin temiz tutulması gerektiğine de dikkati çekti.

    Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 3. sınıf öğrencisi Kadir Ortaç, Finike'de Kabotaj Bayramı etkinlerini bu sene arkadaşlarıyla bir araya gelerek kutladıklarını ve eğlence amaçlı yarışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu etkinlikler geleneğimiz olarak yıllardır devam ediyor. Vatandaşlar da büyük ilgiyle takip ediyor. Biz de eğlence amaçlı yapmaya çalıştık. Ayrıca kayda aldığımız etkinlikleri sosyal medyada paylaşacağız" dedi.

    Çevre temizliği konusunda da dikkati çeken Kadir Ortaç, "Çevre ve deniz temizliğine insanlarımız özen göstermiyor. Bu ülkenin gençleri olarak şunu söylemek istiyorum. Sahili kullanan insanların yiyip içtikleri atık malzemeleri çöp poşetine koyarak atması o kadar zor bir şey değil. Buralar bizim geleceğe bırakacağımız mirasımız. Biz bu etkinliğimizde çevre temizliği de yaptık. Denizimiz, dağlarımız ve çevremize özen gösterelim. Zaten salgın döneminde her anlamda temizliğe daha çok dikkat edelim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow