hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Likya Taşın Yolculuğu takı tasarımı sergisi

    Likya Taşın Yolculuğu takı tasarımı sergisi
    expand

    Likya Taşın Yolculuğu takı tasarımı sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Halk Eğitimi Merkezi Kuyumculuk Teknolojisi öğretmeni Kadriye Eminoğlu öncülüğünde hazırlanan Likya Taşın Yolculuğu takı tasarım sergisi açıldı.
    Tarihi Şekerci Han'daki serginin açılışına Kaymakam Musa Kazım Çelik, Belediye Başkan Mustafa Geyikçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehtap Gökdemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şimşek, öğretmenler ve sanat severler katıldı. Sergide Likya taşından sembollerden esinlenerek yapılan takılar sergilendi. El işçiliğiyle gümüşten ve diğer takı malzemelerinden yapılan eserler ilgi gördü.
    Kadriye Eminoğlu, "Binlerce yıl önce bu topraklarda yaşamış, birçok açıdan günümüz toplumlarına rehberlik etmiş bizi kültürüyle sanatıyla kendine has üslubu olan eserleri ve toplumsal yasayışıyla kendine hayran bırakan Likya Uygarlığı'nın esintilerini taşıyan 'Likya Taşın Yolculuğu' sergimizi büyük emeklerle hazırladık. Sergide binlerce yıldır süregelen kadim sanatlardan biri olan kuyumculuk sanatı ile Likya'nın eşsiz çizgilerini birleştirdik. Yaptığımız araştırmalar sonucu elde ettiğimiz desenlerden formlardan motiflerden sizler için bir koleksiyon hazırladık. Bu esnada birçok antik kenti gezip Likya Uygarlığı'na yerinde tanıklık etmek, o atmosferi solumak ve siz sanatseverlerle paylaşmak istedik. Sergimizde sunulan her bir esere Likya Uygarlığı'na ait bir kentin adı verilmiştir" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow