hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Yılmaz'dan su baskını değerlendirmesi

    Başkan Yılmazdan su baskını değerlendirmesi
    expand

    Başkan Yılmaz'dan su baskını değerlendirmesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 6 Ocak'taki şiddetli yağış sonrası meydana gelen su baskınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
    Makamında gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, şiddetli sağanakla birlikte ilçedeki sokak ve caddelerde su baskınları meydana geldiğini, can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, "Bu olanlardan ders çıkarmamız gerekiyor. Nerede eksikliğimiz var onu görmüş olduk. Bir günde çözülecek problemler değil. Elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik aslında. Böyle bir olay yaşanabilir düşüncesiyle 2 kamyon, 1 kepçe kiralamıştım. 2 ay tüm hendekleri temizletmiştim. Benim bildiğim girmediğimiz, temizlemediğimiz hiçbir hendek ve dere kalmamıştı. ASAT, 2-3 hafta bir greyderle bize destek olmuştu. Gazipaşa'da bu tip bir olayın yaşanmaması için çok ciddi yatırımlar yapılması gerekiyor. Yapacağız bunları" dedi.
    Gazipaşa'ya çok ciddi bir altyapı yatırımı yapılması gerektiğine değinen Başkan Yılmaz, "Bu konuda Gazipaşa'nın çok ciddi yatırımlar yapması gerekiyor. Biz elimizden geleni yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'nden Muhittin Başkan ve ekibi geldi. Sağ olsunlar, yardımcı olacaklarını söylediler. Ben onlara, 'şunları istiyoruz' diye listeler verdim. Bugünden itibaren yaraları sarmaya başlayacağız" diye konuştu.
    İlgili kurumlarla koordineli altyapı yatırımlarını yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, şöyle dedi:
    "Şu anda büyük bir felaket atlattık. Benim gördüğüm kadarıyla çiftçilerimizin ciddi zararı var. Onun da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok. Yolları da açacağız, hava şartları müsaade ettiği sürece her yerin yolunu yapacak gücümüz var. Vatandaşımızın hiç endişesi olmasın. Şu anda Gazipaşa'da; Büyükşehir Belediyesi'nden, özel sektörden, kendi imkanlarımızdan derlediğimiz 15-16 kepçe, 3 greyderimiz çalışıyor. Yeterince kamyonumuz da var. Bu işlerin üstesinden geliriz. Yeter ki haberimiz olsun. Gece gündüz çalışır hizmet vermek için elimizden geleni yaparız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow