hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazipaşa Belediyesi'nde mart meclisi

    Gazipaşa Belediyesinde mart meclisi
    expand

    Gazipaşa Belediyesi'nde mart meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- GAZİPAŞA Belediyesi'nin mart ayı meclisi yapıldı.
    Gazipaşa Belediyesi'nin mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yönetiminde Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda meclis üyeleri arasında İdlib polemiği yaşandı. CHP Grup Sözcüsü Ulaş Özgen, "Biz orada ne için varız, niye şehit veriyoruz? Bunları bir sorgulamamız gerekiyor" sözlerine AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Uysal, "Senin burada ne işin varsa, bizim de orada o işimiz var. Bizim İdlib'de çok işimiz var" diye cevap verdi.
    'ULUS OLARAK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ'
    Mecliste söz alan CHP Grup Sözcüsü Ulaş Özgen, "Ocak meclisini yaptığımız gün sel felaketi yaşadık. Geçen meclisi yaptığımız gün ve bitiminde Van Bahçesaray'da bir çığ felaketi yaşadık. Bugünlerde de maalesef şehitlerimiz olmakta. İdlib'de şehit vermiş bulunmaktayız. Ulus olarak zor günlerden geçiyoruz. Bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Devletimizin, askerimizin, ordumuzun yanında olmamız gerekiyor. Ancak şunu da unutmamamız gerekir; Biz orada ne için varız, niye şehit veriyoruz? Bunları bir sorgulamamız gerekiyor" dedi.
    'BU MİLLET ÇOK ACILAR GÖRDÜ'
    İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Yüksel de ülkenin zor günler geçirdiğini söyledi. Yüksel, "Öncelikle, Suriye sınırı içerisinde İdlib bölgesinde şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyoruz. Bu millet çok acılar gördü, bunu da atlatacaktır. Yine aynı saldırıda yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Bunları başka platformlarda da tartışabiliriz, ülke zaten genel başkanlar düzeyinde bunları tartışmaktadır. Ulaş Bey'in söylediklerine de katılmamak elde değil" diye konuştu.
    'BİZİM İDLİB'DE ÇOK İŞİMİZ VAR'
    İdlib'de askerlerimize yapılan saldırıyı kınayan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Uysal, CHP'li Ulaş Özgen'e cevap verdi. Uysal, şöyle dedi:
    "İdlib bölgesinde askerimize yapılan saldırıyı kınıyorum. Askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah bütün bu gibi saldırılardan bizleri korusun. CHP Grup Sözcüsü Ulaş arkadaşıma birkaç kelime cevap vermek istiyorum. 'Bizim İdlib'de ne işimiz var?' diyor arkadaşımız. Sen devlet yönetiyorsun, bizim ne işimiz var? Türklerin aslı nereli? Orta Asya'dan, senin ne işin var burada. Sorarım o zaman ben, senin burada ne işin var? Anavatanın Türkmenistan. Senin burada ne işin varsa, bizim de orada o işimiz var. Açıklamaya geçsek günler sürer ama 'İdlib'de ne işimiz var' meselesine katılmıyorum. Bizim İdlib'de çok işimiz var."
    MHP Grup Sözcüsü Murat Özgen de "İdlib'de yaşanan hain saldırı sonucu şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ve gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim kahraman ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Onları mansur ve muzaffer eylesin" dedi.
    Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Toplantıda Selinus İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Disiplin Yönetmeliği hazırlanmasına yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonca incelenen yönetmelik, mecliste oybirliğiyle kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen yazılar da ilgili komisyonlara sevk edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow