hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gündoğmuş'un Akdağ'ı beyaza büründü

    Gündoğmuşun Akdağı beyaza büründü
    expand

    Gündoğmuş'un Akdağ'ı beyaza büründü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/GÜNDOĞMUŞ,(DHA) - ANTALYA'nın Gündoğmuş ilçesinde halk arasında Akdağ olarak bilinen Torosların ikinci yüksek zirvesine dün gece kar yağdı. Akdağ'ın zirvesi beyaza büründü.

    Gündoğmuş ilçesinin en doğusundaki, Toros dağlarının geçit vermediği Bedan Mahallesi'nde bulunan Akdağ'a dün gece kar yağdı. Yaklaşık 2 bin 700 metre yüksekliğindeki Akdağ'ın zirvesi beyaza büründü. Akdağ'ın karşısında bulunan dağlardaki sedir ormanlarının yeşili ile kışın yaprağını döken, şu anda sararan ağaçların örtüsü ile Akdağ'ın zirvesindeki karın beyazı, doğada çok farklı bir görünüm oluşturdu.

    Akdağ'ın zirvesindeki güzelliği fotoğraflayan Bedan Mahallesi sakinlerinden Hasan Aksoy, "Bu sabah Akdağ'ın zirvesindeki karla uyandık. Ekim ayı sonunda çok az kar yağmıştı. Ama yarım saat içinde kaybolmuştu. Bu kez yağan kar kalıcı. Çünkü doruklarda hava sıcaklığı eksi 5, 6 derece. Kar kalınlığı da 10 santim civarında. Bölgeye artık kış geldi. Doruklardaki karla aşağılardaki bitki örtüsü müthiş bir güzellik oluşturdu" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow