hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GÜSAD seçim yaptı

    GÜSAD seçim yaptı
    expand

    GÜSAD seçim yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın kültür-sanat yaşamına 28 yıldan beri renk katan Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD), 15'inci olağan genel kurulunu yaptı. Ressam Ertuğrul Hepgüzel yeniden başkan seçildi.

    Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nde 42 resim, seramik, heykel, geleneksel el sanatları sanatçısının katılımıyla gerçekleşen kurulda, ressamlar Ahmet Korkmaz divan başkanlığına, Hülya Topaktaş, Ali Cengiz Kandil kâtip üyeliklere seçildi. Kurul çalışması Atatürk ve silah arkadaşları, şehit asker ve polisler, depremlerde yaşamlarını yitiren vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlatıldı.

    Ertuğrul Hepgüzel, 28'inci yılına giren GÜSAD'ın dün ve bugününü anlattı, önceki yönetim kurulunun faaliyet raporunu okudu. Hepgüzel, "Derneğimiz Antalya sınırlarını aştı, üyelerimiz farklı şehirlerde sergiler açıyor, sanat çalıştaylarına katılıyor. Sanat kurumlarıyla işbirliği yapıyoruz, ortak etkinlikler düzenliyoruz. Sanatı alış veriş merkezlerine, park ve bahçelere taşıyıp halkla buluşturuyoruz" dedi.

    Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından yönetim ve denetim kurullarının belirlenmesi için Ertuğrul Hepgüzel'in hazırladığı tek liste oylamaya sunuldu. Liste oy birliğiyle kabul edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow