hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘HANUT’ EKİBİ FAZLA MESAİDE

    ‘HANUT’ EKİBİ FAZLA MESAİDE
    expand

    Antalya’da yabancı misafirleri canından bezdiren hanutçular, kamu kurumu temsilcilerinden oluşan hanut timinin fotoğraf ve görüntülü denetimine takıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA’nın kalbi niteliğindeki Kalekapısı, Kaleiçi, Işıklar, Atatürk, Kâzım Özalp ve Güllük Caddesi’nde özellikle yabancı turistleri hedef seçen hanutçular, mercek altına alındı. Belediye, emniyet ve kaymakamlık personelinden oluşan ‘hanut timi’ alışveriş yoğunluğunun yaşandığı caddelerde fotoğraf ve görüntülü tespit yapıyor.

    HANUTÇULARA DARBE
    Yapılan tespitler sonunda hanutçuluk yaptığı tespit edilen kişi ve işletmelere para ya da kapatma cezası verildiğini kaydeden Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, “Artan şikayetlerden hemen sonra hanut timinin denetim sıklığı artırıldı. Turistleri rahatsız eden kişilere idari işlem yapılıp bölgeden uzaklaştırılıyor” dedi.

    ‘HANUT’ EKİBİ FAZLA MESAİDE
    7 GÜN DENETİM OLMALI
    Denetimlerin haftanın 7 günü devam etmesi gerektiğini kaydeden Kilit, “Turizm yoğunluğu olsun olmasın her zaman bu denetimler yapılmalı. Aksi halde bu sorunun önüne geçemeyiz. Son dönemde konuya çok daha fazla hassasiyet gösteren tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyorum. Umarım kesilen cezalar kişilere ve işletmelere ders olur” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜLTÜRE ZARAR VERİYOR
    “Hanutçuluk kent kültürümüze zarar veriyor” diyen Haşim İşcan Mahallesi Muhtarı Halil Ay ise şöyle dedi: “Son dönemde özellikle yabancı turistlerin çok büyük rahatsızlıkları vardı. Şikayetler ve başvurularımız üzerine denetim sayıları artınca sorun büyük ölçüde çözüldü. Denetimler sürekli olursa bu sorunun ortadan kalkacağına yürekten inanıyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow