hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havalimanlarında kapıda vedalaşma dönemi

    Havalimanlarında kapıda vedalaşma dönemi
    expand

    Havalimanlarında kapıda vedalaşma dönemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ERSÖZLER- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)- SEYAHAT kısıtlamasının ardından iç hat uçuşlarının başladığı havalimanlarında sadece bilet sahiplerinin terminale alınması nedeniyle yolcular kendisini uğurlamaya gelen yakınlarıyla kapıda vedalaştı. Terminal kapısında yakınlarının uğurladığı Gülay Çevik, “Onlar arkamda öksüz gibi kaldı. Bu durum beni biraz üzdü" dedi.
    Koronavirüs tedbirleri kapsamında mart ayında durdurulan uçak seferleri, seyahat kısıtlamasının sona ermesiyle bugün yeniden başladı. Aylar sonra yolcularına kapısını açan havalimanlarında koronavirüse karşı bir dizi güvenlik önlemi alındı. Uçuş için terminale gelen yolcuların ilk olarak terminal kapısındaki kontrol noktasında biletleri ve HES kodları kontrol edildi. Terminale sadece biletli yolcuların girişine izin verildi. Yolcular kendisini uğurlamaya gelen yakınlarıyla kapıda vedalaşmak zorunda kaldı.
    Terminale giren yolcuların ilk olarak termal kamera ile vücut ısıları ölçüldü. Kontrol noktasında eşyaların bırakıldığı kutular ise her kullanım sonrasında çalışanlar tarafından dezenfekte edildi. Terminal içerisindeki noktalarda ellerini dezenfekte eden yolcular daha sonra biletlerini almak için gişeler önünde sosyal mesafeye uygun şekilde sırasını bekledi. Yolcular ile çalışanlar arasında bir cam bölme bulunan gişelerde bilet alan yolcular, sosyal mesafe kuralı gereği hazırlanan koltuklarda uçuş saatlerini bekledi.
    Havalimanında, giden yolcuların yanı sıra Antalya'ya inen yolcular da bir dizi önlemden geçiyor. Uçaktan inen yolcuların ilk olarak terminal girişindeki termal kamera ile vücut ısıları ölçülüyor. Ardından bagaj bekleme alanına giden yolcular, sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde anonslarla uyarılıyor. Başkasının çantasına dokunmayan yolcular, kendi çantalarını alarak terminalden ayrılıyor.
    İstanbul'a torununu almaya giden Gülay Çevik, “Girişte HES kodumuzu ve biletlerimizi sordular. Maskemiz takılı halde içeri girdik. Yakınlarımla kapıda vedalaşmak acı bir duygu ama sağlığımız için bu gerekli. Onlar arkamda öksüz gibi kaldı. Bu durum beni biraz üzdü" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow