hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hem uyuşturucudan, hem de paradan oldular

    Hem uyuşturucudan, hem de paradan oldular
    expand

    Hem uyuşturucudan, hem de paradan oldular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı 2 Mayıs tarihinde uyuşturucu almak için Manavgat'tan Antalya'ya gelen H.Ö. ile D.M.T., iddiaya göre uyuşturucu satıcısı B.Ö. ile anlaştı. Paralarını peşin veren ikili, uyuşturucuyu alamadan polis tarafından yakalandı.
    Olay, 2 Mayıs tarihinde Hüsnü Karakaş Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde meydana geldi. Manavgat'ta ikamet eden H.Ö. ve D.M.T., iddiaya göre uyuşturucu almak için Antalya'daki B.Ö. ile telefonla görüşerek 7 bin TL karşılığında 10 gram metamfetamin almak için anlaştı. Sokağa çıkma yasağının olduğu gün Antalya'ya gelen ikili B.Ö. ile buluştu. 
    B.Ö., H.Ö. ve D.M.T'ye uyuşturucuyu teslim etmek için otomobile bindi. Üçlünün içerisinde bulunduğu araç, Hüsnü Karakaş Mahallesi, Hastane Caddesi üzerinde uygulama yapan polisler tarafından durduruldu. Otomobilin ön sağ koltuğunda oturan B.Ö., polisler aracın yanına geldiğinde üzerinde metamfetamin kalıntısı tespit edilen hassas teraziyi oturduğu koltuğun altına gizlemeye çalıştı. Ancak polisler durumu fark edince B.Ö., teraziyi ve üzerinde 1 paket halinde daralı yaklaşık 1.1 gram ağırlığındaki kokaini emniyet güçlerine teslim etti.
    Adliyeye sevk edilen üçlüden B.Ö., nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, H.Ö. ve D.M.T.'ye uyuşturucu kullanmaktan işlem yapılarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. 
    B.Ö., 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama' suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında uyuşturucu ticareti suçlamasını kabul etmeyen B.Ö., iki yıldır kullanıcı olduğunu ifade etti. H.Ö.'yü 1 aydır tanıdığını, D.M.T. ile de kendisini H.Ö'nün tanıştırdığını belirten B.Ö., "Yemekten sonra seyir halinde polisler bizi durdurdu. Araçtaki hassas teraziyi üst geçitte buldum. Kokaini de bir gün önce 700 TL karşılında satın almıştım. Uyuşturucu satıcısı değilim" dedi.
    H.Ö. ve D.M.T. ise Metamfetamin almak için B.Ö.'ye 7 bin TL ödediklerini ancak ne paralarını, ne de uyuşturucuyu alamadıklarını ifade etti. 
    B.Ö.'nün tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow