hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kafeler Caddesi düzenlemesine referandum

    Kafeler Caddesi düzenlemesine referandum
    expand

    Kafeler Caddesi düzenlemesine referandum

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Kültür Mahallesi'nde, 'kafeler caddesi' olarak bilinen 3805 Sokak'ta nasıl bir cadde düzenlemesi yapılacağını referandumla belirleyecek.
    Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) hemen yanı başında bulunan Kültür Mahallesi, üniversiteye yakın olması nedeniyle öğrencilerin en çok konakladığı bölge olarak dikkati çekiyor. Bölgede, üniversite öğrencilerine yönelik onlarca ticari işletme açıldı. İşletmelerin yoğun olarak toplandığı yer de 3805 Sokak oldu. 'Kafeler Caddesi' olarak anılmaya başlanan bu sokaktaki yoğun ziyaretçi trafiği cadde düzenlemesini gündeme getirdi. Ticari işletmelerin sahipleri ve bölge sakinleri, Kepez Belediyesi'nden sokak için cadde düzenlemesi yapmasını talep etti. Bu talebe sıcak bakan Kepez Belediyesi de cadde düzenlemesiyle ilgili çalışma başlattı.
    KÜLTÜR, AÜ'NÜN SOSYAL YAŞAM ALANI
    Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği 2009'da Kültür Mahallesi'nin tamamında gecekondu yapılaşmasının olduğunu anımsattı. Yıllar içerisinde mahallenin mülkiyet sorununu çözdüklerini ve kat artışına yönelik imar düzenlemesi yaptıklarını aktaran Tütüncü, şunları kaydetti:
    "Bu çalışmalarımızdan sonra mahalle gecekondudan modern bir şehre dönüştü. Bu değişim, Kültür Mahallesi'ni, üniversite öğrencileri için çok önemli bir sosyal yaşam alanı haline getirdi. Özellikle 'kafeler caddesi' olarak adlandırılan 3805 Sokak'ta, gençlere yönelik pek çok işletme açıldı. Sadece üniversite gençliği için değil, Antalya'ya gelen misafirlerimiz için de 'kafeler caddesi' farklı bir gezinti aksı oldu."
    CADDE DÜZENLEMESİ İÇİN 3 PROJE HAZIRLANDI
    Kültür Mahallesi'ne yakın bir alanda yapacakları Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de bölgesine ciddi bir hareketlilik getireceğine işaret eden Tütüncü, kafeler caddesindeki işletme sahiplerinin,  2019 yılının başında cadde düzenleme talebinde bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
    "Biz de bu talebe sıcak baktık. Cadde düzenlemesinde hangi projenin uygulanacağına ilişkin kararı da mahallelinin ve işletme sahiplerinin vermesini istedik. Cadde düzenlemesi için 3 proje hazırladık. 1. projemiz, caddeyi tamamıyla araç trafiğine kapatarak, yayalaştırmayı amaçlıyor. 2. projemiz, tek yönlü araç trafiğine açık, yürüyüş alanlarının biraz daha geniş olduğu bir cadde düzenlemesini getiriyor. 3. projemiz ise araç trafiğine kapatmadan, kaldırımları büyütmeden mevcut haliyle caddede iyileştirme yapmayı kapsıyor."
    'MAHALLELİ NE İSTERSE O YAPILACAK'
    Cadde düzenlemesi için hazırladıkları 3 projeyi, işletmecilere, mahalle muhtarına ve mahalle sakinlerine sunduklarını aktaran Hakan Tütüncü, "Kentsel tasarım mantığını en fazla benimseyecek olan o mahallede yaşayanlardır. Bu nedenle cadde düzenlemesini, bütün yönleriyle anlattıktan sonra mahallelinin referandumuna sunacağız. İşletme sahiplerini birçok kez ziyaret ettim, beklentilerini dinledim. Orada şu olsun, bu olsun anlamında bir önceliğimiz yok. Bir mahallenin yaşayanı o mahallenin nasıl olacağına karar vermelidir. Katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz. Daha önce de farklı sebeplerle mahallelerde referandum yaptık. Kültür Mahallesi'nde cadde düzenlemesi için de referandum yapacağız. Bölge sakinleri, hangi projeyi uygun görürlerse o projeyi uygulayacağız. Referandumu mart ayı içerisinde, neticeye göre de cadde düzenlemesini yaz döneminde yapmayı planlıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow