hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamuda yiyecek- içecek ikramı yasaklandı

    Kamuda yiyecek- içecek ikramı yasaklandı
    expand

    Kamuda yiyecek- içecek ikramı yasaklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri ve paketli su servisi hariç, her türlü yiyecek- içecek ikramının durdurulmasına karar verdi.
    Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün genelgesi kapsamında, koronavirüs salgınının, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla yeni bir karar aldı.
    Genelge kapsamında alınan karara göre, Antalya'daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri ve paketli su servisi hariç olmak üzere, personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için gelen tüm kişilere yapılacak her türlü yiyecek ve içecek ikramının durdurulduğu açıklandı.
    Kurum amirlerine denetim yetkisi verilen karara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nca 3 bin 150 TL, Kabahatler Kanunu'nca 392 TL para cezası uygulanacak. Ayrıca iki yıldan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle de adli makamlara bildirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow