hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kanlı Nigar' alkışlarla uğurlandı

    Kanlı Nigar alkışlarla uğurlandı
    expand

    'Kanlı Nigar' alkışlarla uğurlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) her sahnelenişinde izlenme rekoru kıran 'Kanlı Nigar' adlı müzikali, son gösterimiyle izleyicisine alkışlarla veda etti.

    Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşan geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden biri olan 'Kanlı Nigar' son kez sahnelendi. Haldun Özörten'in sahneye koyduğu, Cem İdiz'in de bestelerinden oluşan iki perdelik eğlenceli müzikal eserde kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla birlikte fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının başına gelenler konu ediliyor.

    'KANLI NİGAR'IN HİKÂYESİ

    Hikâye 1900'lerin İstanbul'unda geçiyor. Besleme olarak yetiştiği evden küçük yaşta kaçan Nigar yıllar sonra kızı Letafet, kalfası Şetaret, bahtsız besleme Nefaset ve dilsiz Ülfet ile beraber eski mahallesine dönüyor. Mahallelerine yeni gelen kadınları merak eden ahali gece vakti Nigar'ın evini rahatsız etmeye başlıyor ve olaylar böyle gelişiyor. Tek başlarına bir erkeğe ihtiyaç duymadan yaşayabileceklerini herkese ispatlayan kadınlar bu yönleriyle, günümüz kadınlarına ilham oluyor.

    Eserde Antalya DOB Orkestrası'nı şef Ömer Yöndem- Hakan Kalkan yönetirken, koroyu da Mahir Seyrek hazırladı. Koreografisi Serhat Nüfusçu'ya ait eğlenceli müzikal eserin başkemancılığını Fahrettin Arda üstlendi. Eğlenceli müzikalde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'nin imzalarını taşıyor.

    ESERİN KADROSU

    Eserde 'Kanlı Nigar' rolünü Semiha Boran/Emel Öziş, 'Hamdi' rolünü Fatih Şanal/Ümit Burak Tekinay, 'Haydar' rolünü Toygarhan Atuner/Taner Ölçen, 'Şetaret' rolünü Tuğba Kubilay/A.Zişan Damcıoğlu, 'Letafet' rolünü Arzu Aydoğdumu/Serap Demirhan Işık, 'Hüsrev' rolünü Baha İşler/İ.Enis Ok, 'Rumelili' rolünü Ercan Uğur/Yalçın Ünsal, 'Laz' rolünü Zafer İşgören/Ferdi Uslu, 'Acem' rolünü S. Onur Alpaslan/Baturalp Bilgili, 'Ülfet' rolünü Selin Telek/Deniz Ünsal, 'Nefaset' rolünü Gülçin Gültekin/Selda Serdar, 'Mahallenin Meraklısı' rolünü Ceren Aytekin/Pınar Tekol, 'Naci' rolünü Dağhan Ergün/Mustafa Özşamlı, 'İhtiyar' rolünü ise Emre Aytekin/Engin Yaman canlandırdı.

    İzleyicisine kahkaha attıran müzikalinde rol alan oyuncular sahneden alkış yağmuru altında veda etti.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow