hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş heyetinden Büyükşehir'e çıkarma

    Kaş heyetinden Büyükşehire çıkarma
    expand

    Kaş heyetinden Büyükşehir'e çıkarma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinden 37 kişilik heyet Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret ederek ilçenin önemli sorunlarını görüştü.

    Kaş heyetinde Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri AK Parti'li Fırat Demirci, CHP'li Halil Arıkan, İYİ Parti'li Mustafa Baskak, AK Parti İlçe Başkan vekili Osman Erer, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Kent Konseyi Başkanı İsmail Gökçe, KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Kaş Belediyesi meclis üyeleri Tevfik Taner ve Şükrü Koçak, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

    Kaş heyeti adına söz alan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül ve Kaş Kent Konseyi Başkanı İsmail Gökçe, Kaş- Kınık Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Kınık Bölge Toptancı Hali ve Kalkan Mahallesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan 1/5000 ölçekli planlarla ilgili sorunları dile getirdi.

    KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, "Kınık Mahallesi'nde KUTSO öncülüğünde, Antalya Valiliği Yatırım İzleme Kurulu, Kaş Belediyesi, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kurulacak olan Kaş - Kınık Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nin diğer paydaşları katılım belgelerini tamamladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi henüz tamamlamadı. Bunun tamamlanıp, projenin start almasını bekliyoruz" dedi.

    Kaş Belediye Balkanı Mutlu Ulutaş, Kınık Bölge Toptancı Hali Projesi ve Kalkan Mahallesi'ndeki imar planıyla ilgili sorunları dile getirdi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de heyete, "Bu kadar geniş kapsamlı bir heyetin, Kaş'ın sorunları konusunda ortak bir noktada buluşması tüm ilçelere örnek olacak bir davranış. Bunun için hepinizi kutluyorum. Olanaklar ölçüsünde Kaş'a söz verdiğimiz yatırımları gerçekleştireceğiz. Kaş- Kınık Gıda Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin katılım ve ortaklık belgelerini bugün hazırlatıp, gerekeni yapacağız. Kınık Hal Projesi'nde değişikliğe gideceğiz. Daha önce 250 milyon liralık bir maliyetle hazırlanan proje çok büyük bir proje. Bugünkü koşullarda gerçekleşmesi zor bir proje. Bu projede değişikliğe giderek, Kınık Mahallesi'ne 50 milyon lira maliyetli hal projesine start vereceğiz. Kalkan Akbel mevkisinde yaptığımız 1/5000 ölçekli plan da ticari amaçlı olmayacak. Bu plan turizm amaçlı olacak" diye konuştu.

    Toplantı Kaş'ın ve mahallelerinin diğer sorunlarının konuşulması ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow