hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta Turizm Haftası kutlamaları

    Kaşta Turizm Haftası kutlamaları
    expand

    Kaş'ta Turizm Haftası kutlamaları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - TURİZM Haftası, alternatif turizmin önemli merkezlerinden Kaş'ta pazartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

    Kaş'ta 43'üncü Turizm Haftası kutlamaları, 15 Nisan Pazartesi Turizm Yürüyüşü ile başlayacak. İlçe girişinde başlayacak yürüyüş, Cumhuriyet Alanı'nda sona erecek. Etkinlikler kapsamında Atatürk Ortaokulu, Kaş Halk Eğitim Merkezi ve Likya Yörükleri Patara Grubu halk oyunları gösterisi yapacak. El sanatları sergisi açılacak. Denize sezonun ilk teknesi indirilecek. Yöresel düğün yemeği olan keşkek dövülecek. Aynı gün akşam saatlerinde Kaş Kültürevi'nde 'Kaş Başka' dia gösterisi yapılacak.

    Kutlamalar kapsamında 17 Nisan Çarşamba günü alternatif turizm merkezleri üzümlü ve İslamlar mahalleleri ziyaret edilecek. Buralarda gösteriler yapılacak. Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda, turizm sektör toplantısı yapılacak. 18 Nisan Perşembe günü Kalkan Mahallesi'nde turizm sektör toplantısı yapılacak, kortej yürüyüşü düzenlenecek. Sanatçı Erkan Güleryüz ise konser verecek.

    Kaş'taki Turizm Haftası kutlamaları, 20 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek olan Antik Patara Su Yolu Yürüyüşü ile sona erecek. Kalkan yakınlarındaki Patara Antik Kenti'ne su getiren tarihi Delik Kemer Su Yolu'ndan başlayacak olan yürüyüşte, Yörük göçü canlandırılacak. Patara Antik Kenti'ne kadar sürecek 8 kilometrelik yürüyüş boyunca mahalli sanatçılar konser verecek. Halk oyunları gösterileri yapılacak. Kır pikniği düzenlenecek.

    Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı açıklamada, "Kaş, Türkiye'deki alternatif turizmin en önde gelen merkezlerinden biri. Bu yıl 43'üncüsünü kutlayacağımız Turizm Haftası etkinliklerinde, Kaş'ın bu yönünü öne çıkarmaya çalışacağız. Düzenleyeceğimiz etkinliklerde, Kaş'ın yerel zenginliklerini, müziğini, yerel sanatçılarını, Likya Yolu'nu öne çıkarmaya çalışacağız. Etkinliklerimizi Kaş'ın değişik turizm merkezlerine yaymaya çalışacağız. Bir hafta boyunca yerli ve yabancı dostlarımızı, hemşerilerimizi buluşturacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow