hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'e Sualtı Arkeoloji Müzesi

    Kemere Sualtı Arkeoloji Müzesi
    expand

    Kemer'e Sualtı Arkeoloji Müzesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - KEMER Tanıtım Vakfı'nın (KETAV) aylık toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği öncülüğünde yapılması planlanan Akdeniz Sualtı Arkeoloji Müzesi ele alındı.

    KETAV Başkanı ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun ev sahipliğinde Göynük Mirage Park Otel'de düzenlenen toplantıya, Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe'nin yanı sıra Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez ile kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ve bölge turizmcileri katıldı.

    Turizmciler görüşlerini ve önerilerini sunarken, Kaymakam Hüseyin Karameşe de heyecanla projenin gerçekleşmesi adına yola devam ettiklerini söyledi. Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise yaptığı açıklamada, "Bölgede turizmin gelişmesi adına gerçekleştirilecek her türlü turizm yatırımında üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Kemer'e bu şekilde katkı sağlayacak her türlü faaliyette ve projede belediye olarak katkımız olsun isteriz. En kısa sürede daha güzel projelerin de Kemer'de hayata geçirilmesi için gerekli bütün kurumlarla iş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    Kemer Akdeniz Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin mimari projesini hazırlayan Ahmet Burçin Gürbüz de projede gelinen son durumu katılımcılar ile paylaştı. Katılımcıların öneri ve düşüncelerini alan Gürbüz, “Sualtı arkeoloji binası olarak tasarlanmış binanın Hollanda ve ABD'de benzerleri var. Bu proje hayata geçtiğinde Kemer'e çok büyük katkı sağlayacak ve Kemer'in simgesi olacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow