hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Patara Plajı'nda ziyaretçi yoğunluğu

    Patara Plajında ziyaretçi yoğunluğu
    expand

    Patara Plajı'nda ziyaretçi yoğunluğu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Plajı, gün boyu turist akınına uğruyor.

    Kaş ilçesinde bulunan Patara Plajı, yazın en sıcak günlerinde yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Patara Antik Kenti ile iç içe olan, 18 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun plajlarından biri olan Patara'nın 12 kilometrelik bölümü Kaş ilçesi tarafında, kalan bölümü ise Muğla'nın Seydikemer ilçesi sınırları içinde yer alıyor. Kaş yönünde bulunan kısımda, belediyenin işlettiği plajlara giriş ücretsiz. Ancak antik kente ve plaja giriş aynı kapıdan yapılıyor. Kenti ve plajı ziyaret etmek isteyenler için farklı bilet kesiliyor. Bu durumda plaja girmek isteyenler 10 lira ödüyor.

    Kaş Belediyesi'nin işletmelerinde yemek, şezlong ve can kurtaran hizmeti veriliyor. İşletmelerin hemen yanında vatandaşların denize girebileceği alanlar bulunuyor. Patara Plajı'nın Kaş tarafı yoğun ilgi görüyor. Plaja günlük ortalama 4-4 bin 500 kişi geliyor. Antik plaj gün boyu dolup taşıyor.

    Kaş Belediyesi'nin plaj işletmelerinin yöneticiliğini yapan Ali Pehlivan, "Bölgeye gelen turistler, bu günlerde Patara Plajı'na akın ediyor. Günlük en az 4 bin kişi geliyor. Fethiye'den, Kalkan'dan, Kaş'tan yerli ve yabancı turistler, Patara Plajı'nda denize giriyor. Fethiye'den safari turuna çıkan gruplar, akşam saatlerinde plaja geliyor. Patara Plajı'nda denize girmek, bölgeye gelen her insan için bir ayrıcalık. Burada denize girmek, fotoğraf çektirmek yerli ve yabancı turistler için unutulmaz bir anı oluyor. İncecik kumu ile dünyanın ünlü plajı. Bu plajın çok farklı özellikleri var. Sabah 08.30'dan akşam saat 20.30'a kadar insanlara ait. Akşam saat 20.30'da plajı boşaltıyoruz. Bu saatten sabah saat 08.30'a kadar caretta caretta kaplumbağalarına ait plaj. Bu anlamda da Patara Plajı farklı bir ilgi odağı. Ayrıca Patara Plajı'nda 15 Eylül sonrası gün batımını izlemek, gün batımında denize girip fotoğraf çekmek de ayrı bir güzellik. Tüm bu nedenlerle Patara Plajı; Kaş, Antalya ve Muğla turizminin, kısacası Türkiye turizminin çok önemli bir zenginliği" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow