hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yörüklerden adaylara 10 maddelik mektup

    Yörüklerden adaylara 10 maddelik mektup
    expand

    Yörüklerden adaylara 10 maddelik mektup

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan adayları AK Parti'li Mutlu Ulutaş, CHP'li Hayri Süt ve DP'li Erol Demirhan'ı ziyaret ederek, 10 maddeden oluşan istek mektubu verdi.

    Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır ve yönetim kurulu üyeleri, Kaş Belediye Başkan adaylarını ziyaret etti. Başkan Kayır ve yönetim kurulu üyeleri sırayla ziyaret ettikleri AK Parti'li Mutlu Ulutaş, CHP'li Hayri Süt ve DP'li Erol Demirhan'a 10 maddeden oluşan istek mektubu verdi.

    Ziyaretler sonrasında açıklama yapan Dernek Başkanı Hüseyin Kayır, yerel seçimler öncesi yönetim kurulu üyeleriyle ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Kaş'ta gördükleri önemli eksiklikleri belirlediklerini aktaran Kayır, "Bunu da aday arkadaşlarımıza anlattık. Birer mektup halinde kendilerine sunduk. Taleplerimizi 10 madde halinde sıraladık" dedi.

    Kültürel faaliyetlerin 12 aya yayılmasını, kongre yapılabilecek kültür merkezi yapılmasını istediklerini kaydeden Kayır, diğer maddeleri ise şöyle sıraladı:

    "Yörük Müzesi için kısa sürede yer tahsisi yapılmalı. Şehir merkezinde yöresel ürünlerin 12 ay sergilenip, satılabileceği bir merkez oluşturulmalı. Yöresel ürünlerimizle ilgili marka ve patent çalışması yapılmalı, yerli tohumların ıslahı ve hayvancılık mutlaka desteklenmeli. Hayvancılığın geliştirilmesi ile ilgili projeler geliştirilmeli. Ulusal ve uluslararası tarım ve turizm fuarları ilçemize kazandırılmalı. İlçemizde faaliyet gösteren kültürel amaçlı hizmet veren dernek ve vakıflara mutlaka çalışma ofisi tahsis edilmeli. Yörük Türkmen Kültürü'ne ilgi duyan gençlere sahip çıkılmalı. Belediye bünyesinde bir güreş takımı, halk oyunları ekibi, mahalli sanatçılar topluluğu ve bir koro kurulmalı. 54 mahalleye hizmet verecek bir sahne tır satın alınarak, hizmete sunulmalı. Yıllık kültürel faaliyetlerin planlandığı, üyelerini kültürel amaçlı STK oluşturduğu bir komisyon oluşturulmalı. Her yıl ilçemizde düzenlenen, üç gün süren Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine Yörük teması eklenmeli."

    Başkan Kayır; "Özel bir isteğimiz yok. İsteklerimizin hepsi Kaş ve yöre kültürünün korunup yaşatılması, kültürel faaliyetlerin yaygınlaştırarak gelecek kuşaklara taşınması, bu yolla Kaş turizminin gelişmesini istiyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow