hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    22'nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri sona erdi

    22nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri sona erdi
    expand

    22'nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, çocukların denizaltını anlattığı 'Sualtı Dünyam' adlı resim sergisi ve ödül töreniyle tamamlandı.

    22 yıldır Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki sualtı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) önderliğinde, Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Arkeoloji Derneği ile organize edilen ve Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi ve Türkiye Sualtı Federasyonu'nun destekleriyle düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, Göynük Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen 'Sualtı Dünyam' adlı çocuk sanat sergisi ve ödül töreniyle sona erdi.

    7 ülkeden 75 sualtı fotoğraf ve video sanatçısının katıldığı etkinlikte, 'Haluk Cecan Tropik Canlılar' fotoğraf kategorisi ve 'Jale İnan Sualtı Arkeolojisi Ustalar' kategorisinde Efe Akçakayalıoğlu, 'Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğraf Ustalar' kategorisinde Ali Yücel Çeçe, 'Ekrem Akurgal Sualtı Arkeolojisi Video Görüntüleme' kategorisinde ise Erkan Balk birinciliği kazandı.

    Düzenlenen ödül törenine, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, KETAV yönetim kurulu üyeleri Aydın Aytuğ ve İsmail Kıyar, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, Antalya Liman Başkanı Alper Kesici, Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı SG 105 Bot Komutanı Üsteğmen Gürkan Kanteroğlu, Türkiye Sualtı Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyon, KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez ve davetliler ile resim ve sanat sergisi açan okullardan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

    Etkinlikte konuşan KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, "Bu yıl 22'ncisini organize ettiğimiz Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin kapanışındayız. Çok da güzel bir organizasyon oldu her zaman ki gibi. 22 yıl önce bunu başlatan tüm üstatlara, arkadaşlara tekrar teşekkür etmek gerekiyor. Böyle bir şeyi 22 yıl devam ettirmek kolay bir organizasyon değil. Dolayısıyla bu başarıda imzası olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Şimdi en önemli konulardan bir tanesi alternatif turizm, hep konuştuğumuz. Deniz, kum, güneş ve bunun dışında tabii bunun dışında da bir sürü unsur var Kemer'de. Sualtı sporu ve sualtı da bunlardan bir tanesi. Bu anlamda da denizin altında bambaşka bir dünyamız var. Dalış hem spor anlamında hem de arkeoloji anlamında iki sebepten de çok önemli. Yaklaşık 100 binin üzerinde dalış için Kemer'de bulunan turist var, her yıl gelen. Bu sayı önemli bir sayı. Dolayısıyla bizim için alternatif turizm gerçekten çok önemli. Tüm spor dallarında bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Sualtı da bunlardan bir tanesi. Bu çerçevede bu konunun yıllarca devam edip, hem bu sualtı günlerinin hem de bölgemizde dalış sporunu arttırarak Kemer'e kazandırmak istiyoruz" dedi.

    Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, "22'nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, bu sene de geniş bir uluslararası katılımla hayata geçirildi. Polonya'dan, Mısır'a, Yunanistan'dan Karadağ'a pek çok sualtı arkeoloğu, sualtı fotoğrafçısı ve sualtı kameramanı bu uluslararası etkinliğe katıldı. Aynı zamanda Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu'nun 'Sualtı Kültür Mirası' konulu bir de genel toplantısı gerçekleşti. Çok yaygın bir etkinlik haline dönüştü artık. 22'nci Kemer Sualtı Günleri, dünyada aralıksız olarak gerçekleştirilen birkaç etkinlik arasında, sualtı fotoğraf ve sualtı arkeolojisi alanında. Bu bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow